ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο

Ζαχαράκη: Η δημόσια εκπαίδευση είναι βασική πολιτική μας προτεραιότητα

Η Σοφία Ζαχαράκη στο συνέδριο της ΝΔ τόνισε πως η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί κεντρική επιλογή για την κυβέρνηση, μίλησε για την ανάγκη εξέλιξης και αυτοπεποίθησης στη νέα γενιά και υπενθύμισε την ταχεία ψηφιακή μετάβαση στην πανδημία.

Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης ως κεντρικής πολιτικής επιλογής για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε, «Η Παιδεία είναι μια βαθύτερη κοινωνική συμφωνία για το μέλλον της χώρας», περιγράφοντας με συγκινητικό τρόπο την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους ενόψει των εξετάσεων.

Η υπουργός σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ιστορικά η παράταξη που συνδέθηκε με τις μεγάλες επιλογές της χώρας, επισημαίνοντας πως ανήκει σε μια γενιά που «πίστεψε στις αλλαγές, στον εκσυγχρονισμό και στην ανάγκη η πολιτική να παραμένει κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών». Όπως τόνισε, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις του μέλλοντος, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η επόμενη μεγάλη αλλαγή αφορά τη νοοτροπία και την πίστη των νέων στις δυνατότητες της χώρας. «Η δημόσια παιδεία μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσης, προοπτικής και αυτοπεποίθησης», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι μέσα σε επτά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα άντεξε την πανδημία, επιτυγχάνοντας τη γρηγορότερη μετάβαση στην ψηφιακή διδασκαλία.

Τομές και επόμενα βήματα στην εκπαίδευση

Η υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές τομές που έχουν υλοποιηθεί στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «κάναμε βήματα που άλλοι απέφευγαν για δεκαετίες». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για έναν μεγάλο εθνικό διάλογο σχετικά με το εθνικό απολυτήριο και την πιθανότητα εναλλακτικών τρόπων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου και δίκαιου συστήματος.

Κλείνοντας, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις, σύμφωνα με την κατεύθυνση που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όχι ταξικό διάλογο που δεν βοηθάει κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε 4 για προπηλακισμό του Τζιχάτ Χαλήλ στη Ξάνθη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε τέσσερις κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο τέμενος Τσινάρ το 2024, με την ποινή να μετατρέπεται σε χρηματική. Οι ίδιοι άσκησαν έφεση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής ακαδημαϊκός κόμβος

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, διεθνοποίησης των ΑΕΙ και η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρωση μνημονίου Ελλάδας-Κίνας για αθλητισμό εγκρίθηκε στην Επιτροπή Βουλής

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την κύρωση του Μνημονίου συνεργασίας στον αθλητισμό μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και προωθείται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για συντήρηση και επισκευές υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ, καλύπτοντας μικρής κλίμακας έργα συντήρησης, επισκευών και τεχνικές μελέτες έως το 2030.