ΓΔ: 2611.91 -0.07% Τζίρος: 153.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:45:37
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο

Π. Μαρινάκης: Δεδομένη η σταθερότητα στην Ελλάδα, ζητούμενο αλλού

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι το συνέδριο της ΝΔ αποτελεί ευκαιρία απολογισμού, διαλόγου και οραματισμού για την Ελλάδα του 2030.

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ως «μια διαδικασία πολιτικού απολογισμού, ουσιαστικού διαλόγου, ανανέωσης και οραματισμού της Ελλάδας του 2030», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία «η προεκλογική περίοδος ξεκινά την επομένη των προηγούμενων εκλογών», επισημαίνοντας τη διαρκή επαφή του κόμματος με την κοινωνία και την ανάγκη συνεχούς πολιτικής παρουσίας.

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τους πολίτες «να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2019 με την Ελλάδα του σήμερα». Επισήμανε στοιχεία όπως «95% περισσότερες επενδύσεις», «600.000 παραπάνω θέσεις εργασίας», υψηλότερους μισθούς και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη πολιτική σταθερότητα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αυτή η σταθερότητα, που σε πολλές χώρες είναι ζητούμενο, στην Ελλάδα πλέον θεωρείται δεδομένη».

Αντιμετώπιση της ακρίβειας και δημοσιονομική σταθερότητα

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά, δηλώνοντας ότι «δεν ζούμε σε παράλληλο σύμπαν». Τόνισε πως η κυβέρνηση αποφεύγει «πανηγυρισμούς» ή «ωραιοποίηση της πραγματικότητας», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε πιο αποτελεσματικά από άλλες χώρες τις διεθνείς κρίσεις.

Ως παραδείγματα ανέφερε τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση 83 φόρων και τη μείωση της ανεργίας. «Αποπληρώνουμε πρόωρα 6,9 δισ. από το χρέος της χώρας. Αυτό "δεν τρώγεται". Το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική σταθερότητα «δίνει νέες προοπτικές σταθερότητας στην οικονομία» και συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πολιτική ευθύνη και συνέδριο της ΝΔ

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και χωρίς μεγάλα λόγια. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος που τον αφήνουμε στην αντιπολίτευση κι εμείς θα ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης. Εκείνοι ας συνεχίσουν να πορεύονται με ακοστολόγητα ‘θα'», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Για τις απουσίες των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από το συνέδριο, ανέφερε ότι δεν προτίθεται να κρίνει αποφάσεις πρώην προέδρων του κόμματος. Ειδικά για τον κ. Σαμαρά έκανε λόγο για «μια αναπόφευκτη εξέλιξη που δεν χαροποίησε κανέναν». Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη βάση της παράταξης, σημειώνοντας ότι «οι πρωταγωνιστές» του συνεδρίου είναι οι απλοί Νεοδημοκράτες που στηρίζουν διαχρονικά το κόμμα.

Εκλογές και πολιτικές υποθέσεις

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «θα γίνουν το 2027». Για υποθέσεις όπως οι υποκλοπές και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αναγνώρισε ότι επηρεάζουν την πολιτική συζήτηση και σημείωσε πως «θα ήταν αλαζονικό να πει κανείς ότι δεν αφήνει αποτύπωμα». Υποστήριξε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της», καθώς προχώρησε σε έρευνες και θεσμικές παρεμβάσεις, ακόμη και με πολιτικό κόστος.

Κλείνοντας, ο κ. Μαρινάκης άσκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επέστρεψε στην πολιτική σκηνή θεωρώντας πως οι πολίτες «έχουν μερική αμνησία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΛΑΣ: Εξαγγελίες για την έρευνα χωρίς ακόμη δεσμευμένα κονδύλια

Ο τομέας Παιδείας του ΕΛΑΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακοινώσεις σχετικά με χρηματοδότηση προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας χωρίς συγκεκριμένα ποσά, χρονοδιαγράμματα ή διοικητικές πράξεις, ζητώντας ξεκαθάρισμα πόρων.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 900 εκατ. δολάρια θα δαπανήσει η κυβέρνηση Τραμπ σε έργα στον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Τραμπ θα διαθέσει τουλάχιστον 900 εκατ. δολάρια για έργα στον Λευκό Οίκο, αντλώντας κονδύλια από άλλους φορείς και ιδιώτες χορηγούς αντί για το Κογκρέσο, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει του 2015 για ίδιο πολιτικό όφελος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου και τη σταθερότητα, επισημαίνοντας τις διαφορές σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση μηνύει για τα έξοδα επικοινωνίας Όρμπαν

Η ουγγρική κυβέρνηση κατέθεσε μήνυση για κακοδιαχείριση 4 δισ. φιορινιών που δαπανήθηκαν για την προβολή Όρμπαν στα social media, μετά από έλεγχο στη θητεία του. Η υπόθεση αφορά πιθανή κατάχρηση εξουσίας και δημοσίων κονδυλίων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Δεν ξαναφέρνεις στο σπίτι μάστορα που σε κορόιδεψε

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως το κυβερνητικό παρελθόν Τσίπρα αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης του, κατηγορώντας τον για σχέσεις με συμφέροντα και τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν την περίοδο διακυβέρνησής του.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο in.gr: «Η δεύτερη κάλπη φέρνει την ανατροπή»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και καθήκον της κυβέρνησης είναι να μη δίνει ασυλία σε κανέναν, δεσμευόμενος για ελεύθερη και αμερόληπτη δικαιοσύνη. Επίσης, το νέο κόμμα στηρίζεται σε μέλη και εθελοντές.