ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εναέρια παραλία Ελλάδας

ΕΟΤ: Θετικά νέα από την τουριστική αγορά της Αυστρίας

Θετική παραμένει η πορεία του αυστριακού τουρισμού προς την Ελλάδα, με αυξημένες πτήσεις και 22 προορισμούς της Austrian Airlines, παρά τις διεθνείς αναταράξεις. Πάνω από 900.000 Αυστριακοί επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2025.

Η θετική δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού από την Αυστρία προς την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία χρονιά, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση της Austrian Airlines στη Βιέννη. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, ανέδειξε τη σταθερή ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες που επηρεάζουν τη διεθνή αγορά ταξιδιών.

Η διευθύντρια πωλήσεων της Austrian Airlines, Susanne Pamminger, αναφέρθηκε στις νέες συνδέσεις που δρομολογεί η εταιρεία, στη σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων και στη διεύρυνση της περιόδου πτήσεων προς την Ελλάδα. Όπως σημείωσε, η χώρα μας κατέχει κεντρική θέση στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της εταιρείας, με 22 προορισμούς να περιλαμβάνονται στο δίκτυό της. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Austrian Airlines διαθέτει επάρκεια καυσίμων για την ομαλή εκτέλεση του πτητικού της προγράμματος.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Σταυρούλα Σκαλτσή, ευχαρίστησε τα στελέχη της αυστριακής τουριστικής αγοράς για τη συμβολή τους στην προώθηση της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι το 2025 επισκέφθηκαν τη χώρα μας περισσότεροι από 900.000 Αυστριακοί ταξιδιώτες, επισημαίνοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα των ελληνικών τουριστικών υποδομών και τη συνεχή πρόοδο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κ. Σκαλτσή στάθηκε επίσης στη σημασία της ανάδειξης λιγότερο γνωστών περιοχών της ελληνικής υπαίθρου, όπου η αυθεντική φιλοξενία προσφέρει μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη από κορυφαίους tour operators, όπως οι TUI, Dertour και Ruefa, καθώς και επαγγελματίες τουρισμού που δραστηριοποιούνται στα ταξίδια κινήτρων και στον τουρισμό τρίτης ηλικίας. Παρόντες ήταν και δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακός καγκελάριος: Η ΕΕ να επαναρχίσει διαπραγματεύσεις με Πούτιν

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Στόκερ, δήλωσε στους Financial Times ότι η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία και να προωθήσει διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια σε χώρες για την εκλογή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Το ΥΠΕΞ συγχαίρει Αυστρία, Κιργιζιστάν, Πορτογαλία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και Ζιμπάμπουε για την εκλογή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ 2027-2028 και υπογραμμίζει τη σημασία πολυμερισμού και διεθνούς συνεργασίας
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ στις νέες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει Αυστρία, Κιργιζιστάν, Πορτογαλία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και Ζιμπάμπουε για την εκλογή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2027-2028, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Συγχαρητήρια Μερτς σε Αυστρία και Πορτογαλία για ΟΗΕ, κριτική στη Γερμανία

Ο καγκελάριος Μερτς συνεχάρη Αυστρία και Πορτογαλία για την εκλογή τους στο Σ.Α. του ΟΗΕ, διαβεβαιώνοντας πως η Γερμανία παραμένει πυλώνας του πολυμερούς συστήματος παρά την αποτυχία της, ενώ η κριτική απέναντί του αυξάνεται.