ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Π. Μαρινάκης: Όλη η κοινωνία θα αγωνιστεί κατά της παραπληροφόρησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην τελετή βράβευσης σχολικών εφημερίδων, τόνισε τη σημασία της κριτικής σκέψης στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και εξήρε τις πρωτοβουλίες που προωθούν τον ομαδικό πνεύμα και τη δημοκρατία.

Στην τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλαδικού και Παγκύπριου Διαγωνισμού Σχολικών Εφημερίδων και Δημοσιογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτήν.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι μέσα από τις μαθητικές εφημερίδες μπορούν να αναδειχθούν οι σχολιαστές, οι αρθρογράφοι και οι ρεπόρτερ της επόμενης γενιάς, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας καθηγητών και μαθητών. Όπως ανέφερε, το ομαδικό πνεύμα που καλλιεργείται αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τη μελλοντική πορεία των παιδιών.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε ότι εφαρμόζεται πιλοτικά σε 35 σχολεία και, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η πρόκληση της παραπληροφόρησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του «Βήματος» και της Alter Ego συμβάλλει στη δημιουργία ενεργών πολιτών και στην ενίσχυση της Δημοκρατίας. Όπως είπε, μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι η κρίση της παραπληροφόρησης, η οποία απειλεί όχι μόνο τον πολιτικό διάλογο αλλά και τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη συζήτηση γύρω από την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Τόνισε ωστόσο ότι η επένδυση στην κριτική σκέψη και στο επιχείρημα είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του έντυπου Τύπου, επισημαίνοντας ότι οι εφημερίδες φέρουν υπογραφή και ευθύνη, γεγονός που διασφαλίζει τη διασταύρωση της πληροφορίας και την αξιοπιστία της ενημέρωσης.

Η προσωπική εμπειρία του Παύλου Μαρινάκη

Κλείνοντας, ο Παύλος Μαρινάκης μοιράστηκε μια προσωπική του εμπειρία, αποκαλύπτοντας ότι το όνειρό του πριν από τη φοίτησή του στη Νομική Σχολή ήταν να γίνει δημοσιογράφος. Όπως είπε, η ενασχόλησή του με μαθητικές εφημερίδες από το δημοτικό έως το λύκειο αποτέλεσε πολύτιμο βίωμα που δεν πήγε χαμένο.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι είτε οι σημερινοί μαθητές εξελιχθούν σε δημοσιογράφους είτε όχι, η εμπειρία και ο χρόνος που αφιέρωσαν αποτελούν μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον τους, καθώς καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη επιχειρήσεις
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή παιδεία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τριήμερη δράση για την ψηφιακή παιδεία και την ενημέρωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης διεξήχθη 9 έως 11 Ιανουαρίου 2026 στο Ίδρυμα Ευγενίδου από British Council, με στήριξη του Κέντρου Αθηνά.
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Τα fake news σημαντική απειλή για τη Δημοκρατία

Ο Μ. Χαρακόπουλος τόνισε σε μαθητές ότι πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες, να καλλιεργούμε κριτική σκέψη και να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, καθώς μόνο έτσι διασφαλίζεται η υγεία της Δημοκρατίας μας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση στα αναγκαία μέτρα για το ΑΠΘ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία έκπτωση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το Πανεπιστήμιο και εξέφρασε στήριξη στον Αντιπρύτανη Μιχαηλίδη.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία δημοσιογράφου στην Κολομβία σε ζώνη ένοπλων ομάδων

Νεαρός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στη βορειοδυτική Κολομβία, περιοχή όπου δρουν ένοπλες οργανώσεις. Ο πρόεδρος Πέτρο επιβεβαίωσε ότι δολοφονήθηκε από άτομο που σχετίζεται με παράνομη εξόρυξη χρυσού και διακίνηση ναρκωτικών.
Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μαζικές μαθητικές διαδηλώσεις ενάντια στη στρατιωτική θητεία

Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε πολλές γερμανικές πόλεις κατά της ενδεχόμενης επιστροφής της υποχρεωτικής θητείας, κρατώντας πλακάτ και ζητώντας παιδεία αντί για στρατό, με αφορμή την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.