ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Διαφορά μεταξύ εργαλειοποίησης και ανθρώπινου ενδιαφέροντος για τα θύματα Marfin

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τα 16 χρόνια από την τραγωδία της Marfin, τονίζει πως η ατιμωρησία παραμένει και καταγγέλλει υποκρισία και πολιτική εκμετάλλευση. Δηλώνει πως ο αγώνας για δικαιοσύνη στα θύματα συνεχίζεται.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαέξι ετών από την τραγωδία με τους νεκρούς στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζει ότι είναι «άλλο εργαλειοποίηση και άλλο πολιτικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα θύματα». Μέσω ανάρτησής της στο Facebook, υπενθυμίζει τη συζήτηση στη Βουλή (12/5/2025) της επίκαιρης ερώτησής της για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως «σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, 16 χρόνια από το έγκλημα στη Marfin, δεν έχει αλλάξει τίποτε: Ίδια η ατιμωρησία, ίδια η υποκρισία, ίδια η αλαζονεία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «οι άνθρωποι, εργαζόμενοι που δεν τους άφησε η διοίκηση της Τράπεζας να απεργήσουν, έπεσαν θύματα ενός στυγερού εγκλήματος, που στιγμάτισε τη χώρα και την κοινωνία». Επισημαίνει ακόμη πως «πάνω στο έγκλημα αυτό χύθηκαν δυστυχώς πολλά κροκοδείλια δάκρυα και παίχτηκαν ανήθικα πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων, αλλά η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει, όπως και ο κ. Χρυσοχοΐδης, που κάθε τόσο εξαγγέλλει διαλεύκανση για τους φυσικούς αυτουργούς».

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τονίζει: «Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε Δικαιοσύνη για τα θύματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρεις θανατοποινίτες εκτελέστηκαν μέσα σε 24 ώρες

Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν σε Τενεσί και Οκλαχόμα, ενώ επίκειται και τρίτη εκτέλεση, για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια στις ΗΠΑ. Οι εκτελέσεις έγιναν με θανατηφόρο ένεση σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική Ποινή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δύο τηλεφωνικών απατών λογιστή στην Πιερία

Οι αστυνομικοί Κατερίνης εξιχνίασαν δύο τηλεφωνικές απάτες όπου άγνωστοι προσποιούνταν τον βοηθό λογιστή και αποσπούσαν κοσμήματα και χρήματα από γυναίκες της Πιερίας. Εξιχνιάστηκε μια γυναίκα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο γυναικών στη Μύκονο για κλοπή ρολογιών 42.000 ευρώ

Η Αστυνομία Μυκόνου εξιχνίασε κλοπή δύο ακριβών ρολογιών από ξενοδοχείο. Δύο αλλοδαπές, 27 και 31 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες. Βρέθηκε το ένα ρολόι και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Η αξία τους αγγίζει τα 42.000 ευρώ.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά και κατασχέσεις κοκαΐνης

Στο Ηράκλειο κατασχέθηκαν 1,8 κιλά κοκαΐνης, 3.550 αναβολικά χάπια και 736 ενέσιμα αναβολικά σε αστυνομική επιχείρηση, με τρεις συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών και αθλητικής νομοθεσίας. Κατασχέθηκαν και 2.100 ευρώ.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 60χρονης στη Ρόδο για 10 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη 60χρονη αλλοδαπή στη Ρόδο για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, μετά από αστυνομική επιχείρηση που αποκάλυψε δέκα δενδρύλλια στην αυλή της. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τριών ατόμων για διακίνηση αλλοδαπών με 31.000€

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά έξι αλλοδαπών με αμοιβή 31.000 ευρώ. Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράτυπα στην Ελλάδα και πλήρωσαν 5.000 ευρώ ο καθένας για τη διακίνησή τους.