ΓΔ: 2484.29 0.47% Τζίρος: 124.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:36
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Διαφορά μεταξύ εργαλειοποίησης και ανθρώπινου ενδιαφέροντος για τα θύματα Marfin

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τα 16 χρόνια από την τραγωδία της Marfin, τονίζει πως η ατιμωρησία παραμένει και καταγγέλλει υποκρισία και πολιτική εκμετάλλευση. Δηλώνει πως ο αγώνας για δικαιοσύνη στα θύματα συνεχίζεται.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαέξι ετών από την τραγωδία με τους νεκρούς στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζει ότι είναι «άλλο εργαλειοποίηση και άλλο πολιτικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα θύματα». Μέσω ανάρτησής της στο Facebook, υπενθυμίζει τη συζήτηση στη Βουλή (12/5/2025) της επίκαιρης ερώτησής της για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως «σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, 16 χρόνια από το έγκλημα στη Marfin, δεν έχει αλλάξει τίποτε: Ίδια η ατιμωρησία, ίδια η υποκρισία, ίδια η αλαζονεία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «οι άνθρωποι, εργαζόμενοι που δεν τους άφησε η διοίκηση της Τράπεζας να απεργήσουν, έπεσαν θύματα ενός στυγερού εγκλήματος, που στιγμάτισε τη χώρα και την κοινωνία». Επισημαίνει ακόμη πως «πάνω στο έγκλημα αυτό χύθηκαν δυστυχώς πολλά κροκοδείλια δάκρυα και παίχτηκαν ανήθικα πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων, αλλά η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει, όπως και ο κ. Χρυσοχοΐδης, που κάθε τόσο εξαγγέλλει διαλεύκανση για τους φυσικούς αυτουργούς».

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τονίζει: «Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε Δικαιοσύνη για τα θύματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση εκρηκτικών και όπλων στην Κάλυμνο, σύλληψη 41χρονου κατοίκου

Στην Κάλυμνο κατασχέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα και αρχαιότητες από την αστυνομία. Συνελήφθη 41χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 37χρονος για παρόμοια αδικήματα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-Αυστραλίας κατά οργανωμένου εγκλήματος στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος συζητήθηκε σε συνάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη με την πρέσβη Alison Duncan, με έμφαση στην ανταλλαγή πληροφοριών και κοινές εκπαιδεύσεις.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 εκτελέσεις από την αρχή του έτους

Στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκαν επτά άτομα, πέντε για διακίνηση ναρκωτικών. Συνολικά φέτος έχουν γίνει 100 εκτελέσεις, από τις οποίες οι 65 σχετίζονται με ναρκωτικά. Από τις εκτελέσεις, 52 αφορούσαν αλλοδαπούς.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη εργαζόμενου νοσοκομείου στη Βουδαπέστη για κατανάλωση κλεμμένων οργάνων

Η αστυνομία στην Ουγγαρία διερευνά 30χρονο αχθοφόρο νοσοκομείου στη Βουδαπέστη, ο οποίος φέρεται να συνέλεγε και να αποθήκευε ανθρώπινα μέλη στο σπίτι του για προσωπική κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων οστών, κρανίων και ενός ανθρώπινου προσώπου.
Σημαία Πορτογαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πορτογαλία αρνείται την έκδοση μητέρας που άφησε τα παιδιά της

Η Πορτογαλία απέρριψε το αίτημα έκδοσης 41χρονης γυναίκας στη Γαλλία, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τα ανήλικα παιδιά της σε αυτοκινητόδρομο. Το Εφετείο της Εβόρα επέτρεψε πιθανή μεταβίβαση αργότερα για άλλα αδικήματα.