ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κ. Τσουκαλάς: Θεσμική εκτροπή η αποφυγή Εξεταστικής για υποκλοπές

Ο Κώστας Τσουκαλάς καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και σύνδεση με το Predator, ζητώντας εξεταστική επιτροπή. Τονίζει ότι η άρνηση της κυβέρνησης για έρευνα αποτελεί θεσμική εκτροπή.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real Fm 97,8, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, υποστήριξε ότι «είναι διάχυτη η εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι συνυφασμένη με μια σειρά εκτροπών», επιμένοντας στον χαρακτηρισμό της ως «πολιτική συμμορία». Ο ίδιος έκανε λόγο για «συνεχή προσπάθεια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σημείωσε ότι μέσα από τη δικαστική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία που δημιουργούν την εντύπωση σύνδεσης με το Predator. Όπως είπε, «υπήρχε ένας κοινός κατάλογος σε μεγάλο βαθμό μεταξύ επισυνδέσεων σε ΕΥΠ και Predator» και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενιαίο κέντρο.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του Τ. Ντίλιαν ότι πουλάει μόνο σε κυβερνήσεις, σχολιάζοντας: «Εγώ δεν το υιοθετώ καθόλου, μπορεί να είναι ψεύτης, αλλά θα περίμενα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να προβεί στις ελάχιστες ανακριτικές ενέργειες». Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται να ακούγονται αυτά τα αδιανόητα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση και να μένουν αναπάντητα από αυτήν» και διερωτήθηκε «για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν θέλει την έρευνα».

Η πρόταση για εξεταστική επιτροπή και το άρθρο 144

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, επικαλούμενη το άρθρο 144, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφύγει την έρευνα». Όπως τόνισε, «μπορεί ο χαρακτηρισμός περί καθεστώτος να είναι βαρύς, αλλά η κυβέρνηση με τις πρακτικές της δυστυχώς τον επιβεβαιώνει».

Επεσήμανε ότι «το άρθρο 144 αναφέρεται ρητά στην εξωτερική πολιτική και άμυνα» και εκτίμησε πως δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. «Αν η κυβέρνηση κάνει χρήση αυτού του άρθρου 144 θα είναι ακόμη μια θεσμική εκτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικονομία, εργασία και κοινωνική πολιτική

Σχετικά με τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ ασκεί μία πολυθεματική και δομική αντιπολίτευση». Εστίασε στην πρόταση του Κινήματος για την τετραήμερη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι βαθιά ανακόλουθη με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Όπως εξήγησε, «η πρότασή μας είναι προσεγμένη και εξηγεί πού μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο άμεσα και πού μπορεί να γίνει στο μέλλον μέσω φορολογικών κινήτρων». Παράλληλα, τόνισε ότι «όσο επιλέγουμε το μοντέλο που έχει επιλέξει η ΝΔ, το μοντέλο Βουλγαρίας – χαμηλή παραγωγικότητα, φθηνή απασχόληση, εργασιακή υπερκόπωση – έχουμε μια οικονομία πιο μικρής κλίμακας και άρα μπορεί να γίνει σε λιγότερες επιχειρήσεις».

Για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας και τα «πανωτόκια»

Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που αφορά στα «πανωτόκια», ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση παρουσίασε την κίνηση αυτή ως δική της πρωτοβουλία ενώ είναι μία ευρωπαϊκή οδηγία την οποία ενσωμάτωσε ασθμαίνοντας». Όπως είπε, «τρέχουν να προλάβουν για να μην έχει το κράτος κυρώσεις».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε τον πρωθυπουργό στο ότι η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ». «Θα αφορά μόνο στα νέα δάνεια», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «οι υφιστάμενοι δανειολήπτες των καταναλωτικών δανείων που έχουν υποστεί τα πανωτόκια δεν έχουν κάποιο όφελος».

Ρυθμίσεις δανείων και ιδιωτικό χρέος

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι «σήμερα ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις και μιλάμε με ένα fund για να βρούμε μια λύση, την ίδια στιγμή σου στέλνουν διαταγή πληρωμής ή διαταγή πλειστηριασμού για να ‘εκβιάσουν’ να αναγκαστείς να δεχθείς τη ρύθμιση που κάνουν». Κατά τον ίδιο, «για να υπάρξουν κανόνες πρέπει να υπάρξει το εξής: όσο διαρκούν διαπραγματεύσεις με ποινή ακυρότητας να μην μπορεί να προχωρήσει κάποιες ενέργειες και αν το κάνει, αυτές να θεωρούνται άκυρες».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, την εργασία και τις συντάξεις, με προτάσεις όπως το νέο ΕΚΑΣ και τη μείωση της εισφοράς ασθενείας σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο in.gr: «Η δεύτερη κάλπη φέρνει την ανατροπή»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και καθήκον της κυβέρνησης είναι να μη δίνει ασυλία σε κανέναν, δεσμευόμενος για ελεύθερη και αμερόληπτη δικαιοσύνη. Επίσης, το νέο κόμμα στηρίζεται σε μέλη και εθελοντές.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να αποφεύγει κάθε αναφορά στη Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, απάντησε στον Αλ. Τσίπρα για την κριτική του στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν χειραγωγεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης και καλώντας σε υπενθύμιση των πεπραγμένων της.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Απόν το κράτος, διακοπές η κυβέρνηση»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών, λέγοντας ότι το κράτος είναι απόν και η κυβέρνηση αδιάφορη, ενώ αδικοχαμένες ζωές χάνονται χωρίς ευθύνη ή παραιτήσεις αρμοδίων.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ελπίζω σε συναίνεση για γλώσσα και σημαία στη Βουλή

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, για μη λογική στάση στις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές, όπως η ευθύνη υπουργών και η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, τονίζοντας τη σημασία τους για τους θεσμούς.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Λάθος η συναίνεση με κυβέρνηση που αγνοεί θεσμούς

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως η επόμενη αναθεωρητική Βουλή πρέπει να απαιτεί υπερπλειοψηφία, επικρίνοντας την πρόταση της ΝΔ ως φλύαρη και αναποτελεσματική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τους θεσμούς.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ούγγρος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε την παραίτησή του

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουγγαρίας, που είχε διοριστεί από τον Όρμπαν, καταγγέλλοντας πολιτικές επιθέσεις από τη νέα κυβέρνηση Μαγιάρ. Η θητεία του θα λήξει στις 25 Αυγούστου.