ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κ. Τσουκαλάς: Θεσμική εκτροπή η αποφυγή Εξεταστικής για υποκλοπές

Ο Κώστας Τσουκαλάς καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και σύνδεση με το Predator, ζητώντας εξεταστική επιτροπή. Τονίζει ότι η άρνηση της κυβέρνησης για έρευνα αποτελεί θεσμική εκτροπή.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real Fm 97,8, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, υποστήριξε ότι «είναι διάχυτη η εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι συνυφασμένη με μια σειρά εκτροπών», επιμένοντας στον χαρακτηρισμό της ως «πολιτική συμμορία». Ο ίδιος έκανε λόγο για «συνεχή προσπάθεια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σημείωσε ότι μέσα από τη δικαστική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία που δημιουργούν την εντύπωση σύνδεσης με το Predator. Όπως είπε, «υπήρχε ένας κοινός κατάλογος σε μεγάλο βαθμό μεταξύ επισυνδέσεων σε ΕΥΠ και Predator» και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενιαίο κέντρο.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του Τ. Ντίλιαν ότι πουλάει μόνο σε κυβερνήσεις, σχολιάζοντας: «Εγώ δεν το υιοθετώ καθόλου, μπορεί να είναι ψεύτης, αλλά θα περίμενα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να προβεί στις ελάχιστες ανακριτικές ενέργειες». Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται να ακούγονται αυτά τα αδιανόητα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση και να μένουν αναπάντητα από αυτήν» και διερωτήθηκε «για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν θέλει την έρευνα».

Η πρόταση για εξεταστική επιτροπή και το άρθρο 144

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, επικαλούμενη το άρθρο 144, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφύγει την έρευνα». Όπως τόνισε, «μπορεί ο χαρακτηρισμός περί καθεστώτος να είναι βαρύς, αλλά η κυβέρνηση με τις πρακτικές της δυστυχώς τον επιβεβαιώνει».

Επεσήμανε ότι «το άρθρο 144 αναφέρεται ρητά στην εξωτερική πολιτική και άμυνα» και εκτίμησε πως δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. «Αν η κυβέρνηση κάνει χρήση αυτού του άρθρου 144 θα είναι ακόμη μια θεσμική εκτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικονομία, εργασία και κοινωνική πολιτική

Σχετικά με τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ ασκεί μία πολυθεματική και δομική αντιπολίτευση». Εστίασε στην πρόταση του Κινήματος για την τετραήμερη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι βαθιά ανακόλουθη με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Όπως εξήγησε, «η πρότασή μας είναι προσεγμένη και εξηγεί πού μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο άμεσα και πού μπορεί να γίνει στο μέλλον μέσω φορολογικών κινήτρων». Παράλληλα, τόνισε ότι «όσο επιλέγουμε το μοντέλο που έχει επιλέξει η ΝΔ, το μοντέλο Βουλγαρίας – χαμηλή παραγωγικότητα, φθηνή απασχόληση, εργασιακή υπερκόπωση – έχουμε μια οικονομία πιο μικρής κλίμακας και άρα μπορεί να γίνει σε λιγότερες επιχειρήσεις».

Για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας και τα «πανωτόκια»

Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που αφορά στα «πανωτόκια», ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση παρουσίασε την κίνηση αυτή ως δική της πρωτοβουλία ενώ είναι μία ευρωπαϊκή οδηγία την οποία ενσωμάτωσε ασθμαίνοντας». Όπως είπε, «τρέχουν να προλάβουν για να μην έχει το κράτος κυρώσεις».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε τον πρωθυπουργό στο ότι η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ». «Θα αφορά μόνο στα νέα δάνεια», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «οι υφιστάμενοι δανειολήπτες των καταναλωτικών δανείων που έχουν υποστεί τα πανωτόκια δεν έχουν κάποιο όφελος».

Ρυθμίσεις δανείων και ιδιωτικό χρέος

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι «σήμερα ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις και μιλάμε με ένα fund για να βρούμε μια λύση, την ίδια στιγμή σου στέλνουν διαταγή πληρωμής ή διαταγή πλειστηριασμού για να ‘εκβιάσουν’ να αναγκαστείς να δεχθείς τη ρύθμιση που κάνουν». Κατά τον ίδιο, «για να υπάρξουν κανόνες πρέπει να υπάρξει το εξής: όσο διαρκούν διαπραγματεύσεις με ποινή ακυρότητας να μην μπορεί να προχωρήσει κάποιες ενέργειες και αν το κάνει, αυτές να θεωρούνται άκυρες».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, την εργασία και τις συντάξεις, με προτάσεις όπως το νέο ΕΚΑΣ και τη μείωση της εισφοράς ασθενείας σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Απόλυτος σεβασμός στη Δικαιοσύνη για Τριαντόπουλο

Η κυβέρνηση δηλώνει σεβασμό στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Τριαντόπουλου, τονίζοντας το τεκμήριο αθωότητας και αναφέροντας ότι ο ίδιος ζήτησε να κριθεί δικαστικά, με το δικαστήριο να δίνει τελικά τις απαντήσεις.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Άρση ασυλίας για τον πρωθυπουργό Μάγιαρ και δύο πρώην υπουργούς

Η ουγγρική Βουλή ήρε την ασυλία του πρωθυπουργού Πίτερ Μάγιαρ και δύο πρώην υπουργών του Ορμπάν, ώστε να προχωρήσουν έρευνες για διαφορετικές ποινικές υποθέσεις. Ο Μάγιαρ ελέγχεται για επεισόδιο με κινητό που πέταξε στον Δούναβη.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Όσοι παρανομούν να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως οι έλεγχοι υγείας δεν καταργήθηκαν, αλλά οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει συνολικά το πλαίσιο για πιο ουσιαστικούς ελέγχους.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Υπέρ της επιδότησης εργασίας, όχι ανεργίας

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη διατήρησης δημοσιονομικών εφεδρειών για την ενεργειακή κρίση, απέρριψε τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και επεσήμανε ότι η στήριξη θα αξιολογηθεί βάσει αντοχών. Τόνισε ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Η Ελλάδα πρότυπο ειρήνης, δικαιοσύνης και σταθερότητας

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, τόνισε τη σημασία διατήρησης της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αναφέρθηκε στο παράδειγμα και τις αξίες του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.