ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:07:34
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού

176 πολίτες από ΕΕ και τρίτες χώρες αποβιβάστηκαν στο Λασίθι Κρήτης

176 πολίτες από χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες αποβιβάστηκαν στην Κρήτη με τον στολίσκο Global Sumud Flotilla. Το ΥΠΕΞ συντόνισε την επιχείρηση με στόχο την ασφαλή διαχείριση και αναχώρησή τους από την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «σήμερα το πρωί 176 πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών που συμμετείχαν στον Global Sumud Flotilla αποβιβάστηκαν σε λιμένα του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη». Από αυτούς, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, 31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Σητείας, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου ξεκίνησε η σταδιακή αναχώρησή τους από την Ελλάδα με ευθύνη των οικείων αλλοδαπών προξενικών αρχών.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, τον συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το ΓΕΕΘΑ και την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, υπήρξε συνεχής επικοινωνία με ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με ομολόγους του, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Ελλάδα για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.

«Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, η Ελληνική Πολιτεία ανέλαβε με υπευθυνότητα το ανθρωπιστικό έργο της υποδοχής των συμμετεχόντων στον Global Sumud Flotilla, με αποκλειστικό μέλημα την ασφάλεια και την προστασία τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη-Προέδρου Ρουμανίας για ανάπτυξη και ενέργεια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας και συζητώντας τη διεύρυνση συνεργασίας σε επενδύσεις, εμπόριο και ενέργεια.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η μετανάστευση απαιτεί στενή ευρωπαϊκή συνεργασία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη μετανάστευση μετά τις εξελίξεις στα ισπανικά-μαροκινά σύνορα, επισημαίνοντας τη στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ-Μαρόκου σε πράσινη ενέργεια και ψηφιακή συνδεσιμότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Κρήτη βουλιάζει από τουρίστες, όχι μετανάστες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ειδικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς Κρήτη και ανακοίνωσε δομή προσωρινής φιλοξενίας στο Ηράκλειο, σημειώνοντας πως απαιτούνται υποδομές και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Γεραπετρίτης συμμετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη απέναντι σε παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, ενώ ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, στο άτυπο συμβούλιο στην Ιρλανδία.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Γεραπετρίτης συμμετέχει στην Άτυπη Συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει στη Σύνοδο «Gymnich» στην Ιρλανδία, όπου θα συζητηθούν η Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενίσχυση της εξωτερικής δράσης της ΕΕ, με συμμετοχή προσκεκλημένων υπουργών.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.