ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πύραυλοι Ιράν στρατός
Ιρανικοί πύραυλοι με φόντο σημαίες, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής έκθεσης στο Ιράν.

Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου για τα λάθη της Ευρώπης στο Ιράν

Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου αναλύει τον πόλεμο στο Ιράν, τις επιπτώσεις του στη διεθνή σκηνή και τις αστοχίες της Ευρώπης, εξετάζοντας μεταξύ άλλων το ρόλο Ρωσίας, Κίνας, ενέργειας και τον νέο παγκόσμιο χάρτη.

Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου για τον πόλεμο στο Ιράν επιχειρεί να απαντήσει σε μια σειρά από κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα. Ο υπότιτλος του έργου, «Οι τραγικές αστοχίες της Ευρώπης», προϊδεάζει για τις επισημάνσεις του πρώην υπουργού, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τις λεπτές ισορροπίες των διεθνών σχέσεων.

Στο σύντομο, 95 σελίδων, βιβλίο των εκδόσεων Επίκεντρο, ο συγγραφέας αναλύει τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή και τις επιπτώσεις τους στο παγκόσμιο σύστημα. Εξετάζει τις συνέπειες που ήδη γίνονται αισθητές στη Δύση αλλά και πέρα από αυτήν, προσπαθώντας παράλληλα να αναδείξει όσα δεν είναι άμεσα ορατά.

Ανάμεσα στα ζητήματα που θίγει είναι ο ρόλος της Ρωσίας και της Κίνας στη σύγκρουση, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διύλιση του πετρελαίου. Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον νέο κόσμο που αναδύεται μέσα από αυτή την περίπλοκη αντιπαράθεση, να αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Πρόεδρο Τράμπ, αλλά και να εξηγήσει γιατί η Ευρώπη απέτυχε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στα γεγονότα που εξελίσσονται δίπλα της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Παχλαβί: «Ντροπή» για Βερολίνο, επίθεση με ντοματοχυμό στο τέλος

Ο Ρεζά Παχλαβί χαρακτήρισε ντροπή τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης που αρνήθηκε να τον συναντήσει και κατηγόρησε το Βερολίνο για υποχωρητικότητα προς την Τεχεράνη. Κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ασκήσουν περισσότερη πίεση στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Βαθαίνει η κρίση μετά τις απειλές Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε νέα φάση κρίσης, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν και τις απειλές αποχώρησης των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Ευρώπη. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και σε πρόσφατη διεθνή κάλυψη για τις εντάσεις στο εσωτερικό της Συμμαχίας.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Σταϊνμάιερ: Παράνομος ο πόλεμος στο Ιράν, κίνδυνος για διατλαντικές σχέσεις

Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ χαρακτήρισε τον πόλεμο κατά του Ιράν παραβίαση διεθνούς δικαίου και πολιτικό λάθος, ζητώντας από Γερμανία και Ευρώπη να μειώσουν τις εξαρτήσεις τους και ασκώντας εμμέσως κριτική στην κυβερνητική στάση.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Δεν έχουμε ενδείξεις προσπάθειας του Ιράν να πλήξει την Ευρώπη

Ο Βρετανός υπουργός Στέγασης, Στιβ Ριντ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει ή μπορεί να επιτεθεί στην Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους, παρά τους ισχυρισμούς για εμβέλεια έως 4.000 χλμ. των ιρανικών πυραύλων.