ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή

Κακλαμάνης: Από αύριο διαθέσιμη η δικογραφία για Λιβανό και Αραμπατζή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε πως η δικογραφία για Λιβανό-Αραμπατζή θα είναι προσβάσιμη στα κόμματα από αύριο, ενώ αντίστοιχα προχωρούν οι διαδικασίες για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αντίδραση της Βουλής είναι άμεση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε από αύριο να είναι διαθέσιμη στα κόμματα η δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτη Λιβανό, και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή. 

Όπως εξήγησε, το σχετικό έντυπο υλικό είναι ιδιαίτερα εκτενές και συνοδεύεται από 14 ψηφιακούς δίσκους, οι οποίοι πρέπει να αντιγραφούν και να συσχετιστούν με τα έγγραφα.

Ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται ώστε η αίθουσα 168 του Μεγάρου της Βουλής, όπου θα φιλοξενηθεί το υλικό, να είναι έτοιμη από αύριο Σάββατο ή, το αργότερο, από την Κυριακή.

Η αίθουσα 168 θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ., εκτός από τις αργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαδικασίες για τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφορικά με τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά έντεκα βουλευτές, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος παραγραφής.

 Τις επόμενες ώρες, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δεοντολογίας, Γ. Γεωργαντάς, θα αποστείλει πρόσκληση για σύγκληση της επιτροπής, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη.

Μόλις εκδοθεί η πρόσκληση, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα αντίτυπα της δικογραφίας να είναι έτοιμα για τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ενδιαφερόμενους βουλευτές. 

Όσον αφορά την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, αυτή θα ληφθεί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, σε συνεδρίαση «αμέσως μετά του Θωμά». 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αντίδραση της Βουλής είναι «άμεση, άψογη και ταχύτατη», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει γρηγορότερο που θα μπορούσε να γίνει».

Προ ημερησίας συζήτηση για τις υποκλοπές

Ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε επίσης ότι απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας να ορίσει αν επιθυμεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο αρχηγών, για το θέμα των υποκλοπών, να διεξαχθεί στις 16 ή στις 17 Απριλίου.  Όπως ανέφερε, μέχρι χθες δεν είχε δοθεί απάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η ένσταση συνταγματικότητας για το άρθρο 74 στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ για την ένσταση αντισυνταγματικότητας στο αλιευτικό νομοσχέδιο· η ένσταση απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση την στήριξε.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: «Δεν χρωστάω σε κανέναν» – Τι αλλάζει στο άρθρο 74 για παραγωγούς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε στη Βουλή ότι δεν περνά ύποπτες διατάξεις και δεν χρωστά σε κανέναν, υπερασπιζόμενος το άρθρο 74, ενώ δήλωσε πρόθυμος για αλλαγές ή απόσυρσή του αν συνεχιστούν οι ενστάσεις.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Απαίτηση απόσυρσης του άρθρου 74 για ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε απόσυρση του άρθρου 74 για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας το ως μέσο συγκάλυψης εγκληματικών πράξεων. Επέκρινε και τα κόμματα που, κατά την ίδια, ετοιμάζουν μυστική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε στην Επιτροπή ο Αλιευτικός Κώδικας, αύριο στην Ολομέλεια

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή για διάταξη που αφορά εκκαθάριση αιτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ 2018-2022, η οποία εντάχθηκε στον Αλιευτικό Κώδικα. Υπέρ μόνο οι βουλευτές ΝΔ, με τα άλλα κόμματα να επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.
Άδειο δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 16/2/2027 δικάζεται ο Γ. Ξυλούρης για το «δικαίωμα σιωπής» στη Βουλή

Στις 16 Φεβρουαρίου 2027 ορίστηκε η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη για ψευδή κατάθεση, λόγω άρνησης να καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχει ασκηθεί ήδη δίωξη και για απείθεια με δίκη τον Οκτώβριο.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Α. Παπανδρέου: Υπέρ συνταγματικών αλλαγών για ισχυρότερη δημοκρατία

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως το Σύνταγμα δεν ευθύνεται για τον διασυρμό της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυθαιρεσία και αδιαφάνεια. Τάχθηκε υπέρ συνταγματικών αλλαγών που ενισχύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.