ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Νέες επαφές του Νίκου Δένδια στο Κατάρ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Κατάρ, όπου συναντήθηκε με τον εμίρη, τον πρωθυπουργό και υπουργούς της χώρας. Συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και προσπάθειες ενίσχυσης της ασφάλειας και διπλωματικών λύσεων.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, όπου συνομίλησε με τον εμίρη της χώρας, τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, καθώς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Επικρατείας για τις Αμυντικές Υποθέσεις.

Κατά την έναρξη της επίσκεψης στη Ντόχα, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani στο παλάτι Lusail. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα. Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων και η προώθηση διπλωματικών λύσεων.

Παράλληλα, τέθηκε στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Κατάρ, με έμφαση στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας και της ασφάλειας, προκειμένου να ενισχυθεί ο κοινός συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών.

Συναντήσεις με την ηγεσία του Κατάρ

Ακολούθως, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις τους στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Επικρατείας για τις Αμυντικές Υποθέσεις Sheikh Saoud Bin Abdulrahman Al Thani. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διμερείς αμυντικές σχέσεις και στις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση στον Sheikh Saoud Bin Abdulrahman Al Thani να επισκεφθεί την Ελλάδα, την οποία εκείνος αποδέχθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ολοκληρωμένα μέτρα για τη στρατιωτική οικογένεια με την Ατζέντα 2030

Ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, τονίζει τη σημασία της οικογένειας για τον Ελληνισμό και ανακοινώνει νέα δέσμη μέτρων υπέρ της Στρατιωτικής Οικογένειας, με σημαντικές αυξήσεις αποδοχών, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Τιμούμε τους αγωνιστές της απελευθέρωσης της Θράκης

Ο Νίκος Δένδιας, μέσω Χ, τίμησε τα 106 χρόνια απελευθέρωσης της Θράκης, αναγνωρίζοντας τη στρατηγική της σημασία για την άμυνα Ελλάδας-Ευρώπης και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στη Θράκη και τους ακρίτες του Ελληνισμού.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Τιμή στους Έλληνες μουσουλμάνους πεσόντες του Β' Παγκοσμίου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σε εκδήλωση στην Ξάνθη για τους Έλληνες Μουσουλμάνους πεσόντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζοντας ότι η Πολιτεία εκπληρώνει χρέος τιμής.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από το χωριό Ωραίον Ξάνθης, έστειλε μήνυμα ενότητας τιμώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους στρατιώτες που έπεσαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισότητας όλων των πολιτών.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Κυρά της Ρω παραμένει σύμβολο αφοσίωσης και πατριωτισμού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τίμησε τη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Κυράς της Ρω, τονίζοντας ότι η καθημερινή έπαρση της σημαίας στο ακριτικό νησί εμπνέει έως σήμερα.