ΓΔ: 2691.43 1.62% Τζίρος: 290.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Υπουργός σε συνέδριο
Φώτο: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θ. Πλεύρης. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Πλεύρης: Επίσκεψη στη δομή Πολυκάστρου και στο νέο νηπιαγωγείο

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε τη δομή Πολυκάστρου Κιλκίς, διαπιστώνοντας την πρόοδο σε διαδικασίες υποδοχής και αιτήματα ασύλου, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο των διαδοχικών επισκέψεών του σε δομές της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας Πολυκάστρου Κιλκίς.

Κατά την παρουσία του στη δομή, διαπίστωσε την πρόοδο στις διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει των αυξημένων απαιτήσεων που συνεπάγεται η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου.

Παράλληλα, ο υπουργός συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής και ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.

Ο Θάνος Πλεύρης, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Γεωργαντά και τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, επισκέφθηκαν το νεόκτιστο 4ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου. 

Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η παραλαβή και η παράδοση του κτιρίου στον Δήμο Παιονίας.

Από τον Σεπτέμβριο, το νέο νηπιαγωγείο αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές υποδομές της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι νέες συμφωνίες για υπηρεσίες σε δομές προσφύγων και μεταναστών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης ανέφερε στη Βουλή ότι με τις νέες συμφωνίες διαχείρισης δομών για αιτούντες άσυλο επετεύχθη εξοικονόμηση 43 εκατ. ευρώ ετησίως και επιτεύχθηκε μεγαλύτερη ευελιξία στη στελέχωση και τεχνική υποστήριξη.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψευδές το βίντεο για ανήλικους μετανάστες, στην Εισαγγελία για έρευνα

Το υπουργείο Μετανάστευσης διαψεύδει ως παραπλανητικό βίντεο με δήθεν ασυνόδευτους ανήλικους σε δομή του, διευκρινίζοντας πως αφορά ισπανική ΜΚΟ που δεν είναι εγγεγραμμένη ή χρηματοδοτούμενη από το ελληνικό κράτος.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Θ. Πλεύρη στην Ημαθία από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε σήμερα τη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συζητώντας θέματα λειτουργίας, συνθηκών διαμονής και επιτάχυνσης επιστροφών.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πλεύρη σε δομές Βέροιας – Δηλώσεις για τα επεισόδια στη Σιντική

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε από τη Βέροια πως η Ευρώπη αναγνώρισε τον ρόλο των χωρών πρώτης υποδοχής στο μεταναστευτικό και πως η Ελλάδα ακολουθεί αυστηρή πολιτική: όσοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ μένουν σε κλειστές δομές.