ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνική σημαία κυματίζει
Η ελληνική σημαία κυματίζει υπερήφανα σε καθαρό μπλε ουρανό.

Η Ελλάδα στηρίζει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης

Ο Ιλιάζ Καραντάη τόνισε στη Βιέννη ότι το ελληνικό νομικό πλαίσιο διασφαλίζει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, προάγοντας ισότητα, εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη, βάσει εθνικών και ευρωπαϊκών νόμων.

Το ελληνικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, προωθώντας την ισοτιμία, την ισότιμη συμμετοχή και την πλήρη ένταξή της στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Τα παραπάνω τόνισε ο Ιλιάζ Καραντάη, εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Ξάνθης, στη διεθνή Συνάντηση Supplementary Human Dimension Meeting, που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Μαρτίου στη Βιέννη.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΔΕΜΠ Ξάνθης, ο Ιλιάζ Καραντάη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες της χώρας ενισχύουν την εκπαίδευση, την κοινωνική συνοχή και την ισότητα ευκαιριών.

Τα δικαιώματα αυτά κατοχυρώνονται διαχρονικά ήδη από τη Συνθήκη της Λωζάνης και ενισχύονται περαιτέρω μέσα από το ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Αισέ Καρά, εκπρόσωπος της Επιτροπής Μπεκτασήδων Αλεβιτών Μουσουλμάνων Θράκης, συμβάλλοντας στη συζήτηση για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θλίψη της πρέσβειρας ΗΠΑ για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους

Η πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο, που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Αγερανό Γυθείου

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος εντοπίστηκε 27χρονος πυροσβέστης κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον Αγερανό Γυθείου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Συλλυπητήρια εκφράζει η Πυροσβεστική.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας μετά τις απώλειες

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο δύο πυροσβεστών και ενός εργάτη, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με αφορμή τις πρόσφατες τραγικές απώλειες.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια ΠτΔ Τασούλα για τον χαμό δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τιμώντας τη θυσία τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο κοινή συνεδρίαση ΠΣ και Πολιτικών Κύκλων ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι

Αύριο, Πέμπτη, στις 12:00, θα γίνει κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και των Κύκλων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Divani Caravel, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, για την προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ.