Στις μεγάλες υποδομές της Κρήτης που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το αναπτυξιακό πρόσωπο του νησιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο του συνεδρίου Greece Talks, Crete Forward: Experience, Culture & Connection, το οποίο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.
Ο κ. Δήμας στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει την πιο σύγχρονη αεροπορική πύλη της χώρας.
«Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι το πιο ωραίο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με διαφορά και το πιο σύγχρονο στη χώρα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η κατασκευή του έργου έχει προχωρήσει κατά περίπου 70%.
Όπως εξήγησε, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων αεροναυτιλίας, ο οποίος υπογράφηκε πριν από ένα μήνα παρουσία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αερομεταφορές και θα ενισχύσει την τουριστική δυναμική της Κρήτης.
Η πρόοδος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης
Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), χαρακτηρίζοντάς τον ως τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα της χώρας στον τομέα των αυτοκινητοδρόμων. «Ο ΒΟΑΚ είναι πράγματι η τελευταία εκκρεμότητα που έχει η ελληνική πολιτεία όσον αφορά την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων», τόνισε.
Αναφέρθηκε επίσης στα έργα οδικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι κάποια έχουν ήδη ολοκληρωθεί. «Έχουμε ολοκληρώσει τα μέτρα οδικής ασφάλειας στο τμήμα από τα Χανιά μέχρι το Κολυμπάρι και από το Ηράκλειο μέχρι τα Λινοπεράματα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στα έργα που εκτελούνται στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι «ο ΒΟΑΚ δεν είναι μόνο η παραχώρηση.
Είναι και το ΣΔΙΤ από τη Νεάπολη μέχρι τη Χερσόνησο, αλλά και το δημόσιο έργο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο». Όπως πρόσθεσε, «ήδη χρηματοδοτούμε το σύνολο των μελετών, ώστε ο ΒΟΑΚ να φτάσει μέχρι τη Σητεία».
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι το έργο συνοδεύεται από προκλήσεις. «Δεν είναι όλα τέλεια, προφανώς και υπάρχουν προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τις εταιρείες», σημείωσε.
Εκσυγχρονισμός των συστημάτων αεροναυτιλίας
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του υπουργείου για την ενίσχυση των συστημάτων αεροναυτιλίας και τη λειτουργία του FIR Αθηνών, με αφορμή το συμβάν της 4ης Ιανουαρίου. Ειδική μνεία έκανε στη διαδικασία προμήθειας του συστήματος επικοινωνίας μεταξύ πιλότων και πύργων ελέγχου (VCRS).
«Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τη Sky Express, την Aegean, την ΤΕΡΝΑ, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τη Fraport που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση να χρηματοδοτήσουν τη δωρεά για το VCRS», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Δήμας έκανε λόγο και για την πρόοδο άλλων κρίσιμων συστημάτων, όπως το PBN (Procedure Based Navigation), τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο εκσυγχρονισμού της αεροναυτιλίας.
«Πλέον έχουμε ένα συγκροτημένο και πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την αεροναυτιλία», υπογράμμισε.
Μεταρρύθμιση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Κλείνοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σημειώνοντας ότι ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση χρόνιων δυσλειτουργιών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της υπηρεσίας.
Ο Χρίστος Δήμας συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Χτίζοντας το αύριο της Κρήτης: Υποδομές που αλλάζουν τον χάρτη», μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τον Μάνο Μανουσάκη, πρόεδρο & CEO του ΑΔΜΗΕ, τον Αναστάσιο Αρανίτη, διευθύνοντα σύμβουλο των AKTOR ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & AKTOR ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, τον Ντίνο Μπενρουμπή, αντιπρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της METKA ATE, και τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, CEO της TERNA S.A.