ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκδήλωση χρηματιστηρίου Αθηνών
Στελέχη στο Χρηματιστήριο Αθηνών συμμετέχουν σε εκδήλωση για την ισότητα των φύλων, 10 Μαρτίου 2025.

Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στο επίκεντρο εκδήλωσης ΥΚΟΙΣΟ

Εκδήλωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανέδειξε τον ρόλο της οικονομικής ανεξαρτησίας για την ισότητα, ενώ παρουσιάστηκε έκθεση για την ιστορία του γυναικείου κινήματος.

Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών αναδείχθηκε ως καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική ισότητα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η εκδήλωση είχε στόχο να φωτίσει, μέσα από διαφορετικές οπτικές, τι σημαίνει στην πράξη η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών. Η συζήτηση κάλυψε τη συμμετοχή τους στην επιχειρηματικότητα, στη διοίκηση και στη λήψη αποφάσεων, αλλά και την παρουσία τους σε επαγγέλματα πρώτης γραμμής και τομείς υψηλής εξειδίκευσης, όπως η επιστήμη, η έρευνα, η ιατρική και η νομική.

Κεντρικό μήνυμα αποτέλεσε η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να προχωρούν χωρίς εμπόδια, αποκλεισμούς και στερεότυπα, ενισχύοντας τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Κατά την προσέλευση, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση ιστορικού αρχείου για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, που παρουσίασε η Βιβλιοθήκη Ισότητας & Φύλου του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Η έκθεση ανέδειξε σημαντικές στιγμές της πορείας των γυναικών στην Ελλάδα, μέσα από τεκμήρια, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες που αποτυπώνουν τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αρμόδια για Θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Έλενα Ράπτη, καθώς και η Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Η εκδήλωση επιβεβαίωσε ότι η ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ισότητας, αλλά και βασική προϋπόθεση για μια οικονομία με περισσότερες ευκαιρίες, μια κοινωνία με μεγαλύτερη συνοχή και μια χώρα που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες όλων των πολιτών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δάσος και δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει εκμετάλλευση σε παρθένα δάση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει άνοιγμα σχεδόν 180 εκατομμυρίων στρεμμάτων παρθένων δασών για εκμετάλλευση και κατασκευή δρόμων, καταργώντας την προστασία που είχε θεσπίσει το 2001 ο Κλίντον για ζώνες χωρίς δρόμους.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Μπαρό

Η Γαλλία θα απελάσει δύο ιρανούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην άρνηση του Ιράν να επιτρέψει την επιστροφή υπαλλήλων της γαλλικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, μετά από διπλωματική διαμάχη και περιστατικά εκφοβισμού.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υπάρχει όριο στην ωφέλεια της πρόωρης αποπληρωμής χρέους

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως η πρόωρη αποπληρωμή χρέους έχει όρια ως προς το όφελος στην ανάπτυξη, ενώ υπενθυμίζει ότι η μείωση χρέους βασίζεται σε υπερπλεονάσματα και υψηλή φορολογία που πλήττει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
Γιάννης Χατζής επιχειρηματίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζής: Οριζόντιοι περιορισμοί στο χωροταξικό και επιπτώσεις στον τουρισμό

Η θέσπιση του Ειδικού Χωροταξικού Τουρισμού σηματοδοτεί νέα φάση αξιολόγησης και προσαρμογής, κρίσιμη για το μέλλον του τουρισμού. Οι ξενοδόχοι εκφράζουν έντονο προβληματισμό, καθώς βασικά ζητήματα παραμένουν άλυτα παρά τις διορθώσεις.
Χαρτονομίσματα και κέρματα γιουάν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Προώθηση της διεθνούς χρήσης γουάν σε εμπόριο και επενδύσεις

Η PBOC παρουσίασε σχέδιο μεταρρυθμίσεων για το 2026-2030, με στόχο την ενίσχυση των τραπεζών, το άνοιγμα της οικονομίας, διεθνή χρήση του γιουάν και αναβάθμιση Σανγκάης και Χονγκ Κονγκ σε σημαντικά οικονομικά κέντρα.