ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γεραπετρίτης σε ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Γεραπετρίτης: Συντονισμός επαναπατρισμών από τη Μέση Ανατολή

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ, επιβλέποντας τις ενέργειες για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, επιβλέποντας τον συντονισμό των επιχειρήσεων επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο επαναπατρισμός 91 Ελλήνων και συγγενών τους από το Άμπου Ντάμπι, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΞ και φροντίδα της ελληνικής Πρεσβείας.
Aegean Airlines αεροπλάνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

AEGEAN: Επαναπατριστικές πτήσεις από Ομάν και Ντουμπάι για Έλληνες

Η AEGEAN, κατόπιν αιτήματος του ΥΠΕΞ, πραγματοποιεί πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Μέση Ανατολή. Οι κρατήσεις γίνονται μέσω πρεσβειών και προξενείων, ενώ οι πτήσεις εκτελούνται μόνο αν πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι επαναπατρισμοί Ελλήνων από τη Μ. Ανατολή

Το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι στις 3-4/3 έγιναν οι πρώτες επιχειρήσεις επαναπατρισμού: 93 άτομα από Ομάν με ειδική πτήση, 42 από Βηθλεέμ οδικώς μέσω Αιγύπτου και 27 μέλη της ομάδας νέων του ΑΡΗ επέστρεψαν μέσω Κωνσταντινούπολης. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.
Σύσκεψη σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε το ΕΣΕΠ με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συνεδρίασε για πάνω από τέσσερις ώρες για τη Μέση Ανατολή, υπό τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη συνάντηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, η Θεοδώρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ειδικός απεσταλμένος του Πεκίνου στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα θα στείλει ειδικό απεσταλμένο για μεσολάβηση στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι. Τόνισε επίσης την ανάγκη προστασίας των αμάχων και της ασφάλειας σε μη στρατιωτικούς στόχους.