ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμάνι Ρόδου κάστρο
Το κάστρο και το παλιό λιμάνι της Ρόδου με σκάφη στο προσκήνιο.

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί ακίνητο στη Ρόδο στο Ταμείο Δικαστικών Κτιρίων

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε για 20 χρόνια ακίνητο στη Ρόδο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη στέγαση υπηρεσιών. Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και εκπροσώπων των αρμόδιων αρχών.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανακοίνωσε τη μίσθωση παραχώρησης ακινήτου στη Ρόδο προς το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ακίνητο με ΑΒΚ 147, που βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου, κοντά στο πάρκο Κλεόβουλου Λίνδιου, όπου στεγαζόταν το παλαιό Κτηματολόγιο Ρόδου, παραχωρείται στο υπουργείο για 20 έτη. Η μίσθωση αποσκοπεί στην κάλυψη των κτιριακών και λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του υπουργείου στο νησί.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τον γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης, Πελοπίδα Λάσκο, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών και στελεχών της ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας των δύο φορέων, με στόχο τη διασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών και διοικητικών υπηρεσιών. Παράλληλα, ενισχύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιβεβαιώνει τον στρατηγικό ρόλο της ΕΤΑΔ στην ορθολογική αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη στήριξη κρίσιμων κρατικών λειτουργιών σε όλη τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου εσωτερικά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΑΔ: Νέα μακροχρόνια μίσθωση για το «Ξενία Καρτερού» στο Ηράκλειο

Η ΕΤΑΔ υπέγραψε σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για το «Ξενία Καρτερού» με το σχήμα «ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟΣ-ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ & VILLAGE PLANNING», με ετήσιο μίσθωμα 715.660 ευρώ και διάρκεια 40 έτη, για αναβάθμιση του ιστορικού ξενοδοχείου.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγκαταλείπεται το σχέδιο για το Ταμείο κατά της Εργαλειοποίησης

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημιουργία «Ταμείου κατά της Εργαλειοποίησης», όπως ανακοίνωσε ο Τοντ Μπλανς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαιώνοντας σχετική δήλωση του Ρεπουμπλικάνου Τζον Θουν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστής ζητά εξηγήσεις από δικηγόρους Τραμπ για συμβιβασμό 1,8 δισ.

Δικαστής στη Φλόριντα επανεξετάζει τη συμφωνία Τραμπ-Υπουργείου Δικαιοσύνης για αγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά της Εφορίας, ύστερα από αντιδράσεις και καταγγελίες για απάτη από 35 συνταξιούχους δικαστές.
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης: Αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων μόνο με ομοφωνία συλλόγων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης ανακοίνωσε νομοσχέδιο που αλλάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας ακινήτων και δεσμεύτηκε πως οι αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων θα γίνουν μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των δικηγόρων.