ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Λιμάνι Ρόδου κάστρο
Το κάστρο και το παλιό λιμάνι της Ρόδου με σκάφη στο προσκήνιο.

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί ακίνητο στη Ρόδο στο Ταμείο Δικαστικών Κτιρίων

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε για 20 χρόνια ακίνητο στη Ρόδο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη στέγαση υπηρεσιών. Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και εκπροσώπων των αρμόδιων αρχών.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανακοίνωσε τη μίσθωση παραχώρησης ακινήτου στη Ρόδο προς το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ακίνητο με ΑΒΚ 147, που βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου, κοντά στο πάρκο Κλεόβουλου Λίνδιου, όπου στεγαζόταν το παλαιό Κτηματολόγιο Ρόδου, παραχωρείται στο υπουργείο για 20 έτη. Η μίσθωση αποσκοπεί στην κάλυψη των κτιριακών και λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του υπουργείου στο νησί.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τον γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης, Πελοπίδα Λάσκο, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών και στελεχών της ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας των δύο φορέων, με στόχο τη διασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών και διοικητικών υπηρεσιών. Παράλληλα, ενισχύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιβεβαιώνει τον στρατηγικό ρόλο της ΕΤΑΔ στην ορθολογική αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη στήριξη κρίσιμων κρατικών λειτουργιών σε όλη τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάουρα Κοβέσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λάουρα Κοβέσι ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Λάουρας Κοβέσι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με συμφωνία για εξέταση της διάθεσης δικογραφιών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Κατατίθεται τροπολογία για ταχύτερη εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοβέσι: Θετική η ανταπόκριση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Λάουρα Κοβέσι εξέφρασε την ικανοποίησή της στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης για τα μέτρα στήριξης στη λειτουργία του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα, τονίζοντας τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κωνσταντοπούλου για παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη σύσταση πρόσφατης επιτροπής υπό την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ι. Κλάπα.
Δημόσια ομιλία ανδρός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γ. Φλωρίδη με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λ. Κοβέσι

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι θα συναντήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη στις 22 Απριλίου και θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 23 Απριλίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες συναντήσεις.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Ομάδα εργασίας για την ελληνική προεδρία της ΕΕ στη Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σύστησε ομάδα εργασίας για την οργάνωση της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το 2027. Πρόεδρος ορίστηκε η Ιωάννα Κλάπα και μέλος ο Λίνος Σισιλιάνος.