ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λιμάνι Ρόδου κάστρο
Το κάστρο και το παλιό λιμάνι της Ρόδου με σκάφη στο προσκήνιο.

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί ακίνητο στη Ρόδο στο Ταμείο Δικαστικών Κτιρίων

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε για 20 χρόνια ακίνητο στη Ρόδο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη στέγαση υπηρεσιών. Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και εκπροσώπων των αρμόδιων αρχών.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανακοίνωσε τη μίσθωση παραχώρησης ακινήτου στη Ρόδο προς το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ακίνητο με ΑΒΚ 147, που βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου, κοντά στο πάρκο Κλεόβουλου Λίνδιου, όπου στεγαζόταν το παλαιό Κτηματολόγιο Ρόδου, παραχωρείται στο υπουργείο για 20 έτη. Η μίσθωση αποσκοπεί στην κάλυψη των κτιριακών και λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του υπουργείου στο νησί.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τον γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης, Πελοπίδα Λάσκο, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών και στελεχών της ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας των δύο φορέων, με στόχο τη διασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών και διοικητικών υπηρεσιών. Παράλληλα, ενισχύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιβεβαιώνει τον στρατηγικό ρόλο της ΕΤΑΔ στην ορθολογική αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη στήριξη κρίσιμων κρατικών λειτουργιών σε όλη τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γυναίκα κατηγορεί τον Τραμπ σε συνεντεύξεις για υπόθεση Έπστιν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία του FBI με καταγγελίες γυναίκας περί σεξουαλικής εμπλοκής του Τραμπ, στο πλαίσιο έρευνας για τον Τζέφρι Έπστιν. Η γυναίκα είχε ανακριθεί από το FBI τέσσερις φορές το 2019.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το «Μητρώο Διαφθοράς» είναι ψευδής μεταρρύθμιση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε στη Βουλή τη βίαιη επέμβαση αστυνομικών με καλυμμένα πρόσωπα κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Νίκαιας και μίλησε για παράνομες ενέργειες εις βάρος του γιατρού Δημήτρη Ζιαζιά.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: "Πλήττετε Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και κοινωνία" προς Γ. Φλωρίδη

Ο Σ. Φάμελλος ζήτησε από τον Υπ. Δικαιοσύνης να στηρίξει δημόσια τη διενέργεια εξετάσεων στις σορούς των θυμάτων των Τεμπών σε εργαστήρια του εξωτερικού, καθώς δεν υπάρχουν τα μέσα στην Ελλάδα, ζητώντας σαφή πολιτική θέση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης: Η κυβέρνηση πληρώνει όσους διακινούν φθηνό πατριωτισμό

Ο Γ. Φλωρίδης απάντησε στον Κ. Βελόπουλο τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απτά βήματα για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκηρύσσοντας διαγωνισμούς όπου έλαβαν μέρος κολοσσοί όπως η Chevron και η Exxon Mobil.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αναστολή κτηματολογικών αγωγών & παράταση μεταλλείων με τροπολογία

Κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει παράταση στην αναστολή κτηματολογικών αγωγών του Δημοσίου έως 31 Μαΐου 2026, παράταση παραχωρήσεων μεταλλείων, παραχώρηση Ζαππείου και ειδική ασφαλιστική κάλυψη 2026-2027 για ευάλωτες ομάδες.