ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
Η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ κυματίζει σε υπαίθριο χώρο με φόντο τον ουρανό.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Ρήγος – Παράδειγμα προσφοράς και ήθους

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Άλκης Ρήγος, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής του Παντείου και ενεργός στον αντιδικτατορικό αγώνα. Τη θλίψη του εξέφρασε με ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Ρήγος, από τους πρωτεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ και εξέχουσα μορφή της ελληνικής διανόησης και κοινωνικής δράσης. Υπήρξε ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο.

Ο Άλκης Ρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και διετέλεσε ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, στην οποία υπηρέτησε ως πρόεδρος κατά τη διετία 2006-2008.

Για την απώλειά του αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του πανεπιστημιακού και διανοούμενου.

Όπως σημείωσε, «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τον Άλκη Ρήγο, έναν πολιτικό διανοούμενο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενεργό δράση και στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο, αλλά και στην πολιτική επιστήμη».

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε τη συμμετοχή του Άλκη Ρήγου στον αντιδικτατορικό αγώνα, την πανεπιστημιακή του πορεία, τη συμβολή του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τη δράση του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και στο ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς». Όπως ανέφερε, όλα αυτά αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο Άλκης Ρήγος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας καθοριστικά στον προοδευτικό διάλογο και στο ρεύμα της κομμουνιστικής ανανέωσης στην Ελλάδα. Το ήθος, η προσφορά και οι αγώνες του αναγνωρίζονται ως παράδειγμα για όσους συνεχίζουν να μάχονται για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

«Άλκη, ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ: Σχόλιο για τη δίκη ελεγκτών ΕΑΔ σχετικά με τη σύμβαση 717

Το τμήμα Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη δίκη των δύο ελεγκτών της ΕΑΔ που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας τη στάση του Δημοσίου και τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων.
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης: Οι περισσότεροι δικαστές τηρούν τον όρκο τους στο Σύνταγμα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι οι περισσότεροι δικαστές τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους και όταν υπάρχουν φαινόμενα παρατυπιών, το ίδιο το δικαστικό σώμα τα αντιμετωπίζει, απαντώντας στην κριτική του Παύλου Πολάκη.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντισυνταγματικό το ν/σ για ΕΔ λόγω παραβίασης δικαίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για βασικά άρθρα του νομοσχεδίου «Χάρτης Μετάβασης των ΕΔ», κάνοντας λόγο για αναδρομικές αλλαγές στη σταδιοδρομία στελεχών και αόριστες εξουσιοδοτήσεις στον υπουργό Άμυνας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαηλιού: Κριτική στην παραγγελία της Εισαγγελίας για τα αγροτικά μπλόκα

Ο Γιώργος Παπαηλιού, βουλευτής Αρκαδίας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορεί την Εισαγγελία για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την παρέμβασή της για τα αγροτικά μπλόκα.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για τιμωρία οπλίτη που συμμετείχε σε διαδήλωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχικές πρακτικές στον στρατό, με αφορμή καταγγελία ότι οπλίτης τιμωρήθηκε με 25 ημέρες φυλάκιση και απομακρύνθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση και εξέφρασε συμπαράσταση.