ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε συμμετοχή της Ελλάδας σε αμερικανοϊσραηλινά σχέδια πολέμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν, τονίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει πρωτοβουλίες ειρήνης και να μην εμπλακεί στα αμερικανοϊσραηλινά σχέδια, προτάσσοντας τη διπλωματία και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει απερίφραστα την πολεμική επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν», χαρακτηρίζοντάς την ως «μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Ελλάδα». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για τις ενέργειες Τραμπ-Νετανιάχου στη Μέση Ανατολή, που οδηγούν σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή».

Το κόμμα υπογραμμίζει πως η Ελλάδα, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μέλος της Ε.Ε., οφείλει να στηρίξει πρωτοβουλίες ειρήνης και διπλωματίας. Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρέπει να είναι ο τερματισμός της σύγκρουσης και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια. Το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων είναι η ειρήνη και η σταθερότητα, μέσα από τη διπλωματική επίλυση και σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να μείνει εκτός πολέμου η Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους από πιθανό πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν και απαιτεί μη συμμετοχή της Ελλάδας, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πρόταση άμεσων συνομιλιών με Λίβανο – Όρος Χεζμπολάχ η εκεχειρία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, μετά τα φονικά πλήγματα που απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία. Ο Λίβανος ζητά κατάπαυση του πυρός πριν τη διαπραγμάτευση, ενώ η περιοχή παραμένει ήρεμη.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 3.000 νεκροί από βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ

Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο. Το 40% των θυμάτων παραμένει αγνώριστο και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, τονίζουν οι αρχές.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκουτέρες ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο απειλούν την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Τουλάχιστον 182 νεκροί ήταν ο βαρύτερος απολογισμός της σύγκρουσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: Αντιπαραγωγική η επίθεση Ισραήλ σε Λίβανο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN χαιρέτισε την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν κι εξέφρασε ελπίδα για μόνιμη ειρήνη, ενώ προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση.