ΓΔ: 2178.7 0.00% Τζίρος: 148.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:41:42
Σύσκεψη Υπουργείο Ψηφιακής
Υπογραφή συμφωνίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με παρόντες υψηλόβαθμα στελέχη.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Χίο για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης

Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Θάνο Πλεύρη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, επισκέπτεται σήμερα τη Χίο για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας.

Στη Χίο πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, κυβερνητικό κλιμάκιο στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και παρακολούθησης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου, με στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενδυνάμωση της νησιωτικής οικονομίας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούν οι:

- Θάνος Πλεύρης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

- Θανάσης Κοντογεώργης, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

- Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

- Μανώλης Κουτουλάκης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

- Πέτρος Καμπούρης, γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής

- Γιώργος Διδασκάλου, γενικός γραμματέας Πολιτισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ώρα για πολιτική αλλαγή και ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Χίο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, δημογραφική ανάταξη και διαφάνεια, ζητώντας πολιτική αλλαγή και νέα πορεία για τη χώρα.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Διάλογος για βιώσιμες στρατηγικές και καινοτομία

Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα γίνει 22-25 Απριλίου 2026, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και προσωπικοτήτων όπως Τασούλας, Μητσοτάκης, Costa, Karis, Cvijanović, Rama, Gül, Αλβέρτος Β΄ και Al-Khulaifi.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξετάζει την ένταξη πυρηνικής ενέργειας στην πολιτική της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Σύνοδο για την πυρηνική ενέργεια στο Παρίσι ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της πυρηνικής ενέργειας στην εθνική πολιτική, θεωρώντας στρατηγικό λάθος τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο με ισχυρά κέρδη και μερίσματα

Το Υπερταμείο μετασχηματίζεται σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ανάπτυξη, με στόχο επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε στρατηγικούς τομείς 2025-2027. Παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της διοίκησης και το νέο πλαίσιο υλοποίησης έργων.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση και στήριξη των νησιών όπως η Χίος

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε τη Χίο σημειώνοντας πως στόχος είναι οι μειωμένες μεταναστευτικές ροές και η στήριξη των νησιών. Οι δομές έχουν λιγότερους φιλοξενούμενους και προτεραιότητα είναι να μην επιβαρύνονται οι τοπικές κοινωνίες.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η σταθερότητα και η ανάπτυξη

Ο Θ. Κοντογεώργης δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για τα ελληνοτουρκικά, ενώ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τονίζει την ανάγκη διαλόγου και σύγχρονου Συντάγματος, αναφέροντας αλλαγές στο άρθρο 86 για ίση μεταχείριση πολιτικών και πολιτών.