ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριστοτέλους πλατεία Θεσσαλονίκης
Η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, δημοφιλής τουριστικός και αστικός προορισμός.

Θεσσαλονίκη: Επιστροφή πινακίδων και αδειών για τις γιορτές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιστρέφει πινακίδες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας από 18 έως 31 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση σοβαρές παραβάσεις, για τη διευκόλυνση των εορταστικών μετακινήσεων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επιστροφή των πινακίδων, των αδειών οδήγησης και των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία. 

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025 έως και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιστροφή αφορά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, αλλά εξαιρούνται συγκεκριμένες παραβάσεις, όπως η στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών, καθώς και σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72), σύμφωνα με τον Ν.5209/2025. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.

Για την επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας και των αδειών οδήγησης απαιτείται η καταβολή του σχετικού διοικητικού προστίμου. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-14:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με μηχανή στις γιορτές των Χριστουγέννων στον Φοίνικα

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή, τραυματίζοντας σοβαρά τον δικυκλιστή που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αίτια ερευνά η Τροχαία.
Δημοτική Αστυνομία σήμα Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας επιστρέφει πινακίδες

Από τη Δευτέρα 22/12, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να παραλαμβάνουν πινακίδες που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία, με πληρωμή προστίμου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εκτός από περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων.
Ολυμπία Οδός αυτοκινητόδρομος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλά διεξήχθη η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με αυξημένη αλλά ομαλή κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με την Τροχαία. Χθες πέρασαν συνολικά 100.130 αυτοκίνητα.
Ολυμπία Οδός αυτοκινητόδρομος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλά διεξήχθη η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με αυξημένη αλλά ομαλή κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με την Τροχαία. Χθες πέρασαν συνολικά 100.130 αυτοκίνητα.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κυκλοφορία στην Αθηνών–Κορίνθου ενόψει Πάσχα

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της εξόδου του Πάσχα, με μεγάλες ουρές στα διόδια Ελευσίνας και καθυστερήσεις μέχρι Κακιά Σκάλα. Προβλήματα υπάρχουν και στην Αττική οδό, από Ασπρόπυργο έως Μαγούλα.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αποκορύφωμα η έξοδος του Πάσχα σήμερα – Αυξημένα μέτρα Τροχαίας

Αυξημένη η κυκλοφορία σε Αθηνών-Κορίνθου λόγω μαζικής εξόδου εκδρομέων Πάσχα. Μποτιλιάρισμα πριν τα διόδια Ελευσίνας έως Μέγαρα και καθυστερήσεις Κινέτα-Άγιοι Θεόδωροι. Χαμηλές ταχύτητες και σε Λ. Αθηνών και Αττική οδό.