Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας, όπως αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους των αιγοπροβατοτρόφων.
Μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και πώς αυτά επηρέασαν την κατανάλωση του αιγοπρόβειου κρέατος. Παράλληλα, μέρος της συνομιλίας των δυο πλευρών αποτέλεσε και η εν γένει εμπορική διάσταση των επιπτώσεων τόσο σε ζώντα ζώα όσο και σε σφάγια.
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας. Θέσεις, που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στον τρόπο λήψης της τελικής απόφασης».
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτό να σχετίζεται τεκμηριωμένα με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Στέργιος Κύρτσιος, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας.