ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σκέρτσος: Νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης τυφλών και ενίσχυση πολιτικών αναπηρίας

Ο Άκης Σκέρτσος ανακοινώνει νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τυφλά άτομα με 40 νέους εκπαιδευτές από το 2026, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται σε πρακτικές λύσεις για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην αποτελεσματική πολιτική για την αναπηρία, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει διαχρονικά προβλήματα που στερούν την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες από τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Σκέρτσος, επικεφαλής του συντονιστικού μηχανισμού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της επίλυσης ενός πάγιου αιτήματος της κοινότητας των τυφλών στη χώρα, σε συνεργασία με την αρμόδια υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Όπως επισημαίνεται, η ελληνική Πολιτεία είχε επιδείξει διαχρονική αδράνεια στη δημιουργία προγράμματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης εκπαιδευτών για τυφλά άτομα, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι εκπαιδευτές να μην επαρκούν για τις ανάγκες άνω των 17.000 πολιτών με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2026 υπό την αιγίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Στόχος είναι η εκπαίδευση 40 νέων εκπαιδευτών που θα καλύψουν τις ανάγκες ανηλίκων και ενηλίκων με προβλήματα όρασης σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι τα προβλήματα της αναπηρικής κοινότητας παραμένουν πολλά, αλλά η κυβέρνηση δεσμεύεται να προσφέρει πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, με στόχο μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Για τον πλήρη απολογισμό των δράσεων που υλοποιούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της σχετικής ιστοσελίδας:

https://amea.gov.gr/coordination/newsletters

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η παρέλαση με μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας

Με παρέλαση μαθητών, πολιτικών και στρατιωτικών στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου τιμήθηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία της ελευθερίας και της ενότητας του ελληνικού λαού.
Αμερικανοί στρατιώτες στολών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ: Ευχές στην Ελλάδα για την 25η

Η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ ευχήθηκε «Χρόνια πολλά για την Ελληνική Επανάσταση» και χαρακτήρισε την Ελλάδα υποδειγματικό σύμμαχο, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στην ασφάλεια και τις κοινές δημοκρατικές αξίες της Συμμαχίας.
Σωκράτης Φάμελλος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Αγώνας για δίκαιη, ισχυρή Ελλάδα με φιλειρηνική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε για την 25η Μαρτίου ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη, ισχυρή Ελλάδα και να τιμούμε τη θυσία του 1821 με ενίσχυση του αγώνα για ειρήνη.