ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
Φώτο: Shutterstock

ΝΔ: Στον Εισαγγελέα η μη εμφάνιση Ξυλούρη στην Εξεταστική

Η ΝΔ ανακοινώνει ότι διαβιβάζει στον Εισαγγελέα τη μη εμφάνιση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και θεσμικά.

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου βρίσκεται ο Γιώργος Ξυλούρης, καθώς δεν προσήλθε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σχετικές με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να διαβιβάσει άμεσα την υπόθεση στον Εισαγγελέα, ώστε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως επισήμανε, η μη εμφάνιση του κ. Ξυλούρη δημιουργεί ένα κενό στην εξέταση της υπόθεσης, ωστόσο η Δικαιοσύνη παραμένει ο αρμόδιος θεσμός για την πλήρη αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων.

«Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία συνεχίζεται θεσμικά και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες, ανεξάρτητα από την επιλογή οποιουδήποτε προσώπου να μην παρουσιαστεί», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Ο Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατέθεσε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα και τις τροπολογίες του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Καταγγελία για συλληφθέντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ με σχέση με Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι μεταξύ των συλληφθέντων για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη είναι πρόσωπο με στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ένταση μεταξύ Λαζαρίδη και Νατσιού για Rafale και κυβέρνηση

Έντονη σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα σε Μάκη Λαζαρίδη και Δημήτρη Νατσιό, με αιχμές για ηθική χρεοκοπία, ΟΠΕΚΕΠΕ, εξοπλισμούς, εξωτερική πολιτική και το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλοφίλων.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στρατάκης απέφυγε απαντήσεις στην Εξεταστική, εμφανίστηκε ως θύμα

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Στρατάκης εμφανίστηκε ως “θύμα” στην Εξεταστική, αποφεύγοντας ουσιαστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνομιλίες που τον συνδέουν με κυβερνητικά στελέχη.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την άρνηση Ξυλούρη να καταθέσει

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την άρνηση του Γ. Ξυλούρη να καταθέσει. Αντιπολίτευση και κυβέρνηση συγκρούστηκαν για το αν πρέπει να διαβιβαστεί η υπόθεση ή να υπάρξει βίαιη προσαγωγή.