ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας βουλή
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δένδιας: Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και στο μήνυμα ελευθερίας

Με ανάρτησή του στο Χ, ο Νίκος Δένδιας τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τονίζοντας τον αγώνα για Δημοκρατία και ελευθερία απέναντι στη χούντα και τη διαχρονική σημασία του μηνύματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στα 52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Όπως τονίζει, «Τιμάμε όσους αγωνίσθηκαν για τη Δημοκρατία. Εξέφρασαν ομόθυμα, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης ή πολιτικής ένταξης, την αντίθεσή τους σε ένα καθεστώς που κατέστειλε τους δημοκρατικούς θεσμούς, κατέλυσε τις ελευθερίες και εκμαύλισε την έννοια του κράτους δικαίου».

Η τοποθέτηση του υπουργού υπογραμμίζει τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως σύμβολο υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της ελευθερίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας - Ιαπωνίας με έμφαση στην άμυνα

Ο Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, με συναντήσεις υψηλού επιπέδου και συμφωνίες για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στην καινοτομία και τη ναυτική τεχνολογία.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Δένδια για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Στήριξη και ισότιμη πρόσβαση για όλους

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι διαρκής υποχρέωση της Πολιτείας, παρουσιάζοντας δράσεις για στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, ειδική φροντίδα παιδιών και νέες υπηρεσίες.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσκεψη Δένδια στην Ιαπωνία για ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία για συναντήσεις με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ενισχύοντας τη συνεργασία σε άμυνα, τεχνολογία, και περιφερειακή ασφάλεια.