ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 03:19:45
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντηση
Φώτο: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΠτΔ. Credti: Nick Paleologos / SOOC

Ζελένσκι προς Τασούλα: Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη στα ενεργειακά

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στην Αθήνα, όπου ο κ. Τασούλας τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε οικονομικό, πολιτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, πραγματοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα για εργασίες.

Ο κ. Τασούλας, κατά την υποδοχή, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας για την υπεράσπιση της εθνικής της ακεραιότητας.

Όπως τόνισε, η ελληνική βοήθεια προς την Ουκρανία τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια έχει αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και ανθρωπιστικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η στάση της Ελλάδας βασίζεται στην προσήλωση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, τα οποία, όπως σημείωσε, "στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής παραβιάστηκαν βάναυσα".

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε πως "η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες", γεγονός που διαμορφώνει τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Τασούλας ανέδειξε τη στήριξη της χώρας στην ευρωπαϊκή προοπτική και την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για τη σταθερή υποστήριξη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αναφέρθηκε στις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα και εξέφρασε ιδιαίτερη εκτίμηση για τη βοήθεια της Ελλάδας.

Τέλος, ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε πως στις συνομιλίες θα συζητηθεί και το ζήτημα των Ουκρανών ομήρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone στον αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones επιτίθενται σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ουκρανικά drones έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου στο λιμάνι Τεμριούκ και μονάδα αερίου στο Όρενμπουργκ, σύμφωνα με την SBU. Οι επιθέσεις πλήττουν τα ρωσικά έσοδα και δυσχεραίνουν τον ανεφοδιασμό του στρατού, δήλωσε αξιωματούχος.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς ρεύμα 180.000 καταναλωτές σε 5 ουκρανικές περιφέρειες μετά από ρωσική επίθεση

Περίπου 180.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα σε πέντε περιφέρειες της Ουκρανίας μετά από νυχτερινή ρωσική επίθεση, με 82 drones να εκτοξεύονται και 63 να καταρρίπτονται από τις ουκρανικές δυνάμεις.