ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντηση
Φώτο: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΠτΔ. Credti: Nick Paleologos / SOOC

Ζελένσκι προς Τασούλα: Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη στα ενεργειακά

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στην Αθήνα, όπου ο κ. Τασούλας τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε οικονομικό, πολιτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, πραγματοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα για εργασίες.

Ο κ. Τασούλας, κατά την υποδοχή, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας για την υπεράσπιση της εθνικής της ακεραιότητας.

Όπως τόνισε, η ελληνική βοήθεια προς την Ουκρανία τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια έχει αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και ανθρωπιστικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η στάση της Ελλάδας βασίζεται στην προσήλωση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, τα οποία, όπως σημείωσε, "στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής παραβιάστηκαν βάναυσα".

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε πως "η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες", γεγονός που διαμορφώνει τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Τασούλας ανέδειξε τη στήριξη της χώρας στην ευρωπαϊκή προοπτική και την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για τη σταθερή υποστήριξη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αναφέρθηκε στις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα και εξέφρασε ιδιαίτερη εκτίμηση για τη βοήθεια της Ελλάδας.

Τέλος, ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε πως στις συνομιλίες θα συζητηθεί και το ζήτημα των Ουκρανών ομήρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε 400 εγκαταστάσεις της Naftogaz φέτος στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει φέτος σχεδόν 400 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής Naftogaz, σύμφωνα με την εταιρεία. Σήμερα, μονάδα φυσικού αερίου στο Χάρκιβ επλήγη από επίθεση ρωσικού drone.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκιβ: Ρωσικό πλήγμα σε μονάδα φυσικού αερίου, σύμφωνα με Κίεβο

Ρωσικό drone επιτέθηκε σήμερα σε μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία Naftogaz μέσω Telegram, προκαλώντας πλήγμα στη μονάδα παραγωγής.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ενεργειακή δομή στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

Ρωσικά drone έπληξαν ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία επεκτείνει τα χτυπήματά της σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της δυτικής Ουκρανίας, προκαλώντας συνεχείς διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Οι επιθέσεις γίνονται πλέον συστηματικά σε όλη τη χώρα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουλάχιστον 10 ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιτέθηκε σε ενεργειακές υποδομές σε 10 ουκρανικές περιοχές, αφήνοντας χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 άτομα, δήλωσε ο Ζελένσκι. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση, ενώ εφαρμόζονται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 76 ρωσικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα μας σε μία εβδομάδα

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία επιτέθηκε 76 φορές στους τομείς ενέργειας, πετρελαίου και αερίου της Ουκρανίας από τότε που ο Τραμπ ανακοίνωσε ενεργειακή εκεχειρία, με πλήγματα σε Βινίτσια, Ζίτομιρ, Χμελνίτσκι και Οδησσό.