ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:10
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Φώτο: SOOC

Τσικλιάς: Πρόσκληση σε προοδευτική σύμπραξη και κριτική στην κυβέρνηση

Ο Φοίβος Τσικλιάς ζητά σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για αγροτική πολιτική και κενά στην εκπαίδευση, ενώ σχολιάζει τις εξελίξεις μετά την κίνηση Τσίπρα.

Σημαντικά σημεία από τη συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φοίβου Τσικλιά, στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM, παρουσιάστηκαν στις 12 Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσικλιάς έθεσε θέμα διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις, με στόχο τη συγκρότηση κοινού μετώπου και ενιαίου εκλογικού ψηφοδελτίου.

 Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια, επιδιώκοντας τη σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Τσικλιάς άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του απέναντι στους αγρότες. Επισήμανε ότι, ενώ ο Πρωθυπουργός δεν συνάντησε τους αγρότες για να ακούσει τα προβλήματά τους, ανακοίνωσε στην Κομοτηνή την αύξηση κατά 50% του ορίου επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε το μέτρο ως "πυροτέχνημα", υποστηρίζοντας ότι ωφελεί περιορισμένο αριθμό παραγωγών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την πλήρη επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες ως επιχειρηματικό πόρο, με μόνιμο και καθολικό χαρακτήρα για όλους τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα. 

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, αν πραγματικά επιθυμεί να στηρίξει τον κλάδο.

Σχετικά με τα κενά στα σχολεία και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο κ. Τσικλιάς ανέφερε ότι στη Γ' φάση προσλήψεων παραμένουν 122 κενά σε φιλολογικά μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, οδηγώντας σε περισσότερες από 2.800 χαμένες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως.

Επισήμανε ότι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχουν μαθητές που μέχρι και τον Νοέμβριο δεν έχουν διδαχθεί βασικά μαθήματα.

 Κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας για πρακτικές εξοικονόμησης πόρων μέσω εσωτερικών ανακατατάξεων, υπερωριών και συγχωνεύσεων τμημάτων, οι οποίες, όπως σημείωσε, υποβαθμίζουν το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τόνισε ότι αγαθά όπως η Παιδεία, η Υγεία, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με λογικές κόστους-οφέλους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες και επαρκείς προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως η παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα έχει δημιουργήσει νέες εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και πρωτοβουλία του προέδρου Σωκράτη Φάμελλου, παραμένει προσηλωμένος στη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, επιδιώκοντας ευρύ διάλογο όχι μόνο με κόμματα και συλλογικότητες, αλλά και με πολίτες που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 Ιουνίου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την έννοια του ανεξάρτητου βουλευτή για τον ίδιο, τονίζοντας πως παραμένει πάντα ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για προστασία του στόλου Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στη διεθνή νηοπομπή Global Sumud Flotilla ως πειρατική πράξη και ζητά να διασφαλιστεί η ασφαλής άφιξη του στόλου στη Γάζα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.