ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινά στις 22/10 η δίκη των Π. και Δ. Ψωμιάδη για έργα της Νομαρχίας

Μετά από επτά αναβολές, στις 22 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για τα «45άρια» έργα της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη και έξι ακόμη στελέχη.

Στις 22 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τα λεγόμενα «45άρια» έργα της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, υπόθεση στην οποία κατηγορούνται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης, ο οποίος είχε διατελέσει αντινομάρχης. Μαζί τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμη έξι πρώην στελέχη της Νομαρχίας.

Μετά από επτά προηγούμενες αναβολές για διάφορους λόγους, η δίκη εκφωνήθηκε κατά τη σημερινή δικάσιμο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, διεκόπη λόγω ωραρίου και η αποδεικτική διαδικασία θα ξεκινήσει την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Η υπόθεση αφορά έργα συνολικού προϋπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία φέρεται να κατατμήθηκαν σε μικρότερα, αξίας έως 45 χιλιάδων ευρώ. Στόχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να δοθούν με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς σε συγκεκριμένους εργολάβους. 

Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 τέτοια έργα που υλοποιήθηκαν την περίοδο 2005-2010, επί θητείας Ψωμιάδη στη Νομαρχία, με τη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο να υπολογίζεται σε πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στις 16 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση δεύτερης υπόθεσης που αφορά τους αδελφούς Ψωμιάδη. Αυτή σχετίζεται με τις προσλήψεις 81 υπαλλήλων με συμβάσεις έργου στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το διάστημα 2007-2010. Για την συγκεκριμένη υπόθεση οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί, ωστόσο ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απαλλακτική απόφαση και η υπόθεση επιστρέφει στο ακροατήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες και δημόσιες υπηρεσίες: Σοβαρά γλωσσικά εμπόδια στην επικοινωνία

Έρευνα του ευρωπαϊκού έργου DIALOGOS δείχνει ότι μετανάστες, ιδιαίτερα όσοι μιλούν γλώσσες μικρότερης διάδοσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώοι κρίθηκαν πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε πρώην προέδρους και διευθυντές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την υπόθεση απιστίας που αφορούσε τη διοίκηση της περιόδου 2007-2015.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό 3χρονο παιδί, συνελήφθη η μητέρα του

Νεκρό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παιδί 3 ετών. Η μητέρα του συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση, ενώ τα αίτια θανάτου θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση.