ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νίκος Παππάς προφίλ
Φώτο: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, Credits: Alex Grymanis / SOOC

Παππάς: Στην Αθήνα το 2026 η Επιτροπή Αναφορών ΕΚ για τα Τέμπη

Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα το 2026 για να συναντηθεί με τις οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί το 2026 η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παππάς, μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών, κατάφερε να εξασφαλίσει τη μεταφορά της διαδικασίας στην Αθήνα. Αυτό θα επιτρέψει στους γονείς και τις οικογένειες των θυμάτων να εκφράσουν τις θέσεις και τις ανησυχίες τους απευθείας, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν ξανά στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξουν το αίτημά τους για διερεύνηση των συνθηκών και απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ευρώπη μεταφέρει τη διαδικασία στην Αθήνα, φέρνοντας τη δικαιοσύνη στον τόπο της τραγωδίας και διασφαλίζοντας ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν πλήρως».

Η επίσκεψη της Επιτροπής Αναφορών θα δώσει στα μέλη της τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τις οικογένειες των θυμάτων, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών καθώς και με εργαζόμενους στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Έτσι, θα μπορέσουν να κατανοήσουν το πλήρες μέγεθος της τραγωδίας και τα ζητήματα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου που έχουν ανακύψει.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας για τις οικογένειες που υπoφέρουν, μια υπόσχεση ότι η δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί και μια υπενθύμιση ότι η κοινωνία δεν ξεχνά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία S&D και PES για ενίσχυση της φωνής των πόλεων στην Ευρώπη

Συμφωνία ενισχυμένης πολιτικής συνεργασίας υπέγραψαν στην Αθήνα S&D και PES, με στόχο τη στενότερη σύνδεση της ευρωπαϊκής πολιτικής με τις πόλεις και περιφέρειες, δίνοντας έμφαση σε στεγαστική κρίση και μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δούκα με πρόεδρο Επιτροπής Περιφερειών Ευρώπης στον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υποδέχτηκε την πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών Ευρώπης, Κάτα Τύττο. Συζήτησαν για κοινωνική συνοχή, στέγαση και συμμετοχή των πόλεων στις αποφάσεις της ΕΕ. Συνάντηση δημάρχων 10-11 Ιουνίου.
Ομιλητής σε φόρουμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Ενίσχυση ελληνογαλλικής στρατηγικής συνεργασίας για ανταγωνιστική Ευρώπη

Ο ΣΕΒ παρουσίασε τα αποτελέσματα του ελληνογαλλικού οικονομικού φόρουμ, τονίζοντας τη σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και αυτονομία σε άμυνα, τεχνολογία και ενέργεια.
Εμανουέλ Μακρόν εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα στις 24-25 Απριλίου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα στις 24 και 25 Απριλίου, σύμφωνα με το Ελιζέ. Αναμένεται να ανανεωθεί η Ελληνογαλλική Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας στην Άμυνα και Ασφάλεια.