ΓΔ: 2515.36 1.37% Τζίρος: 198.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:36
Γιάννης Βελόπουλος στη βουλή
Φωτο: Vassiliki Anastopoulou / SOOC

Βελόπουλος: Κρυφτό της κυβέρνησης με αιτήσεις εκταφών νεκρών Τεμπών

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στις εκταφές των θυμάτων των Τεμπών, τονίζοντας πως οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και κάνει λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη διαχείριση των αιτήσεων για τις εκταφές των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση παίζει το κρυφτούλι με την υπόθεση των αιτήσεων για τις εκταφές των νεκρών των Τεμπών και αυτό μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλεί»

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επικαλείται «νομικίστικες δικαιολογίες» για να μεταθέτει τις ευθύνες, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των δικών τους ανθρώπων. Όπως σημείωσε, οι οικογένειες θέλουν να μάθουν αν βρέθηκαν ίχνη από πτητικούς υδρογονάνθρακες, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους της τραγωδίας. 

Ο κ. Βελόπουλος κατέληξε ότι «όταν κάποιος προσπαθεί να κρύψει το έγκλημα και να μην βρεθούν οι ένοχοι, είναι ένοχος για συγκάλυψη, κύριοι της κυβέρνησης». Οι δηλώσεις του αναδεικνύουν τη συνεχιζόμενη ένταση γύρω από τις διαδικασίες διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη και την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις συντάξεις χηρείας και τους συνταξιούχους

Ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει ότι η υπουργός Εργασίας αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση της περικοπής των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία και καλεί την κυβέρνηση να τη νομοθετήσει άμεσα, ζητώντας αποκατάσταση αδικιών.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οι δράστες των επιθέσεων πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μελών της ΝΔ, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη δολοφονία μητέρας στελέχους. Τόνισε την ανάγκη δίωξης των δραστών και χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές επικίνδυνες για τη δημοκρατία.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φόρους ανακοίνωσε ο Μερτς

Ο Μερτς ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία για συντάξεις και φορολογία, με αυξήσεις φόρων στους πιο εύπορους και ελάφρυνση για χαμηλά-μεσαία εισοδήματα, μείωση γραφειοκρατίας και αυστηρότερους κανόνες για αναρρωτικές άδειες.
Κώστας Καραγκούνης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Καραγκούνη στη Ρόδο για υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης επισκέφθηκε τη Ρόδο για συναντήσεις με τοπικούς φορείς, εστιάζοντας στην υγεία και ασφάλεια στην εργασία και στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεργία ΑΔΕΔΥ 14 Ιουλίου με στάση εργασίας από τις 11:00 ως το τέλος

Η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου 2026, 11:00-λήξη ωραρίου, ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια (12:00) και πορεία προς τη Βουλή για μόνιμη εργασία και αυξήσεις μισθών.
Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στην ακρίβεια, ζητώντας ελέγχους στην αγορά και μέτρα κατά της αισχροκέρδειας σε τρόφιμα και ενέργεια.