ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πολεμικά πλοία ασκήσεων

ΓΕΝ: Ολοκληρώθηκε η διμερή αερο-ναυτική άσκηση Ελλάδας και Ινδίας

Στις 17-18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διμερής άσκηση Ελλάδας-Ινδίας στο Μυρτώο Πέλαγος και το κεντρικό Αιγαίο, με συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίου και εναέριων μέσων από τα δύο ναυτικά.

Διμερής άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, στις θαλάσσιες περιοχές του Μυρτώου Πελάγους και του κεντρικού Αιγαίου, με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων και ιπτάμενων μέσων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», το υποβρύχιο «Πιπίνος» και ένα σκάφος ανορθόδοξου πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Από την πλευρά του, το Ινδικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα INS TRIKAND.

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα, με έμφαση στον πόλεμο επιφανείας, την αντιμετώπιση αεροπορικών απειλών, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την εκτέλεση πυρών, καθώς και στη σύνθεση και ανταλλαγή επιχειρησιακής εικόνας.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η επιβίβαση τεσσάρων μελών πληρώματος από τη φρεγάτα INS TRIKAND στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», η οποία συνέβαλε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων των δύο ναυτικών δυνάμεων.

Στρατηγική συνεργασία και επιχειρησιακή εκπαίδευση

Η διμερής άσκηση πλαισιώθηκε από προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Αρχηγείου Στόλου, ενισχύοντας το επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας.

Η επιτυχής οργάνωση και εκτέλεση της άσκησης επιβεβαίωσε την υψηλού επιπέδου συνεργασία μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Ινδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Ινδία: Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο επιχειρηματικό φόρουμ

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέδειξε προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση σε υποδομές, ενέργεια, αγροδιατροφή και καινοτομία.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η συνεργασία με την Ινδία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Ευρώπης.