ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Συνάντηση Φλωρίδη με κινεζική αντιπροσωπεία για δικαιοσύνη και διαφάνεια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης συναντήθηκε με τον Fu Kui και κινεζική αντιπροσωπεία, συζητώντας θέματα διαφάνειας, θεσμικής λειτουργίας και διεθνούς συνεργασίας.

Σημαντική συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, και υψηλόβαθμης κινεζικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. 

Την αποστολή της Κίνας ηγήθηκε ο Fu Kui, αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Επιθεώρησης Πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος και Αναπληρωτής Διευθυντής της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενίσχυσης της διαφάνειας και βελτιστοποίησης της λειτουργίας των θεσμών της Δικαιοσύνης.

 Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε «γενικότερα θέματα θεσμικής λειτουργίας και διαφάνειας». Ο κ. Fu Kui παρουσίασε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κίνα για την προώθηση της διαφάνειας και την ενδυνάμωση της λογοδοσίας στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φλωρίδης τόνισε τη σημασία που έχει η διεθνής συνεργασία και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση ζητημάτων διαφάνειας και θεσμικής αποτελεσματικότητας. 

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση να διατηρήσουν «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», με στόχο την περαιτέρω προαγωγή θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της δικαιοσύνης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση νέων βέλτιστων πρακτικών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την προσαρμογή των εθνικών πολιτικών στις σύγχρονες προκλήσεις περί διαφάνειας και θεσμικής αξιοπιστίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέ και Σι συζητούν τη νέα διμερή εταιρική σχέση Πεκίνου-Καναδά

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Μαρκ Κάρνι συμφώνησαν στο Πεκίνο για νέα στρατηγική εταιρική σχέση, μετά από χρόνια εντάσεων, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη καναδού πρωθυπουργού στην Κίνα εδώ και οκτώ χρόνια.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη χρήση ή απειλή βίας στις διεθνείς σχέσεις και είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης για το Ιράν.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Εξασφαλίζει γάλλιο για την Ευρώπη κοντράροντας στα ίσα την Κίνα

Η Ευρώπη βασίζεται στην Metlen για την αυτάρκειά της σε γάλλιο εν μέσω μπλόκου από την Κίνα. Που χρησιμοποιείται η κρίσιμη αυτή πρώτη ύλη και γιατί κοιτούν την Ελλάδα και οι Αμερικανοί.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος

Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε απαράδεκτους τους δυτικούς ισχυρισμούς περί απειλής στη Γροιλανδία από Ρωσία και Κίνα και μίλησε για ασυνέπεια της Δύσης. Τόνισε ότι ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Αποθήκευση ενέργειας φωτοβολταϊκών
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ πράσινης ενέργειας και παραγωγής στην Χαϊνάν το 2025

Η επαρχία Χαϊνάν πέτυχε ρεκόρ παραγωγής και συναλλαγών πράσινης ενέργειας το 2025, φτάνοντας τα 14,7 δισ. kWh, 8,9 φορές πάνω από το 2024, συμβάλλοντας δυναμικά στη μείωση του άνθρακα και CO₂ για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου.