ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ολυμπία Κεφαλογιάννη βουλή
Shutterstock

Κεφαλογιάννη σε Τασούλα: Ανθεκτικός ο ελληνικός τουρισμός το 2025

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα για τη δυναμική τουριστική πορεία της Ελλάδας, εστιάζοντας σε βιώσιμες δράσεις και ανθεκτικότητα του κλάδου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε συνομιλίες με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της αρμοδιότητάς της.

Η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού που στοχεύουν στην αναβάθμιση ενός ποιοτικού και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος σε όλη την Ελλάδα.

 Παράλληλα, εστίασε σε ενέργειες που αφορούν την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, μέσω της προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, της τοπικής οινοπαραγωγής και γενικότερα του ιδιαίτερα σημαντικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σύμφωνα με την υπουργό, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σταθερά εντός των δέκα κορυφαίων τουριστικών προορισμών του κόσμου, με άμεσο αποτέλεσμα τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της. 

Παρά τις έντονες γεωπολιτικές προκλήσεις, ο ελληνικός τουρισμός επιδεικνύει ανθεκτικότητα, ενώ οι προβλέψεις για φέτος παραμένουν θετικές, καθώς όπως χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, «η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την υπουργό για τη διεξοδική ενημέρωση και επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η τουριστική ανάπτυξη στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Υπογράμμισε, επίσης, πως ο στρατηγικός σχεδιασμός και η δυναμική παρουσία του ελληνικού τουρισμού συμβάλλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω οικονομική πρόοδο της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον απερχόμενο πρέσβη Ισραήλ Νόαμ Κάτς στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, αποχαιρέτισε τον πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κάτς, συζητώντας το έργο της θητείας του και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον πρόεδρο Γιάννη Πάιδα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΟΚΕ Γ. Πάιδα, που τον ενημέρωσε για τον ρόλο και τις δράσεις της Επιτροπής, καθώς και για την προεδρία της ΟΚΕ στη διεθνή ένωση AICESIS. Παρόντες και στελέχη της ΟΚΕ.
Ερμούπολη Σύρου θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σύρος αναδεικνύεται ως κορυφαίος πολιτιστικός και αρχιτεκτονικός προορισμός

Η Σύρος αναδεικνύεται από το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο EnVols της Air France ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός των Κυκλάδων, ξεχωρίζοντας για την ιστορία, αρχιτεκτονική και αυθεντικότητά της στις ταξιδιωτικές προτάσεις του.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Roadshow σε πέντε γερμανικές πόλεις για ενίσχυση του τουρισμού

Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε πέντε γερμανικές πόλεις στο πλαίσιο του roadshow «Travel & experts summer vibes» της Expipoint (22-26/6/2026), εντυπωσιάζοντας τουριστικά γραφεία με τις μοναδικές της δυνατότητες και τη σύγχρονη φιλοξενία.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο ΠτΔ: Τι δήλωσε για τα ακριτικά νησιά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ως επίτιμος δημότης Αγαθονησίου, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορα» και τόνισε το χρέος κάθε γενιάς να διατηρεί ζωντανή την ελληνική ταυτότητα στους ακριτικούς τόπους.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Τασούλα σε Τραμπ: Βαθιά ριζωμένοι οι δεσμοί Ελλάδας-ΗΠΑ σε κοινές αξίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας απέστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ για την 250ή επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, τονίζοντας τους στρατηγικούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ.