ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια ομιλίας.

Μητσοτάκης: Η μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν μάς θυμίζει το χρέος στη Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν, τονίζοντας πως 33 χρόνια μετά, η Δημοκρατία απαντά στην τρομοκρατία με ενότητα, θεσμικότητα και ιστορική μνήμη.

Η επέτειος δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν αποτελεί ορόσημο στον δημόσιο διάλογο για τη θέση της Δημοκρατίας απέναντι στην τρομοκρατία. Τριάντα τρία χρόνια μετά την τραγική αυτή στιγμή, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή, θυμίζοντας την ανάγκη για συνεχή υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «η μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν παραμένει ζωντανή, 33 χρόνια μετά τη δολοφονία του από την τρομοκρατία»

Υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν ξεχνά και υψώνει τείχος απέναντι σε κάθε εκδήλωση μίσους ή φανατισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στέκεται απέναντι στο μίσος και τον φανατισμό. Και επιμένει: με θεσμούς, με ενότητα, με αλήθεια».

Η ετήσια αναφορά στη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή που ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και η ενότητα της κοινωνίας παραμένουν ζητούμενα. Το μήνυμα του πρωθυπουργού αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της πολιτείας να αντιστέκεται διαχρονικά στην τρομοκρατία και να ενισχύει την αλήθεια και τον θεσμικό διάλογο, αποτελώντας έναν σύγχρονο πυρήνα για τον δημόσιο λόγο και τη συλλογική συνείδηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Βουλευτές στο τραπέζι διαλόγου για πολιτικές και ρόλο τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η συμμετοχή βουλευτών στις πολιτικές διαβουλεύσεις αναδεικνύει τον ρόλο τους και σημείωσε ότι η συνεργασία Βουλής και κυβέρνησης είναι σημαντική, καθοριζόμενη με σαφήνεια από το Σύνταγμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίξαμε το Κατάρ απέναντι στις επιθέσεις του Ιράν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, συζήτησε τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ιράν και υπογράμμισε την ανάγκη διπλωματικής λύσης και ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έργα ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα έργα ανάπλασης στη Βασιλίσσης Όλγας, που εντάσσονται σε ζώνη 4 χλμ. για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ και υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωυθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντήσει αύριο στις 10:00 τον Εμίρη του Κατάρ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 16:00 θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αμυντική συνεργασία δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ανταλλαγών

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αμυντική πολιτική πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική αναβάθμισης της χώρας και την ειρήνη, απορρίπτοντας την κούρσα εξοπλισμών και τη συμμετοχή στη «πυρηνική ομπρέλα». Απαιτεί διαφάνεια και ενημέρωση της Βουλής.