ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 244.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:40
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
Ο Σταύρος Παπασταύρου, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλάει στη Βουλή.

Ο Παπασταύρου στην κορυφή του ΟΗΕ για τη βιώσιμη προστασία των ωκεανών

Ο Σταύρος Παπασταύρου φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή: Συμπροεδρία ΟΗΕ για βιώσιμους ωκεανούς – διεθνής αναγνώριση για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος επιβεβαιώνεται μέσα από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου. 

Όπως δήλωσε, η Ελλάδα επελέγη από την 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, από κοινού με τη Βραζιλία, για να συμπροεδρεύσει στο πρώτο πάνελ με θέμα τη βιώσιμη διαχείριση και αποκατάσταση θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη συμμετοχή του «μεγάλη τιμή» και υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ως ηγέτιδα δύναμη στην προστασία των ωκεανών. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει τη στρατηγική κατεύθυνση της Ελλάδας προς την πράσινη διπλωματία και τη βιώσιμη θαλάσσια πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταγαράς: Ορόσημο το 2026 για Χωροταξία - Πολεοδομία, τελική ευθεία τομών

Ο υφυπουργός ΠΕΝ Νίκος Ταγαράς χαρακτηρίζει το 2026 έτος-ορόσημο για Χωροταξία και Πολεοδομία, με ολοκλήρωση του προγράμματος «Κων. Δοξιάδης» και νέους κανόνες για δόμηση και χρήσεις γης.
Παπασταύρου, Abdulaziz bin Salman Al Saud
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Συνεργασία Ελλάδας - Σ. Αραβίας για ενέργεια και ναυτιλία

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, συναντήθηκε στο Ριάντ με τον Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Συζήτησαν συνεργασίες σε ναυτιλία, διασύνδεση ενέργειας και την ένταξη της Ελλάδας στον IMEC.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Χωρίς σχέδιο η απολιγνιτοποίηση, αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη (ΠΑΣΟΚ) επικρίνει την κυβερνητική πολιτική ως μονομερή απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο, που αυξάνει την εξάρτηση (81,4%) και πιέζει τη Δ. Μακεδονία. Ζητά χωροταξικό για ΑΠΕ και δίκαιη μετάβαση.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Από τη βίαιη μετάβαση στη δίκαιη ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία

Την Κυριακή 11/1 στα Κοίλα Κοζάνης η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με πάνελ για παραγωγή, επιχειρηματικότητα, καινοτομία και δίκαιη μετάβαση. Η εκδήλωση κλείνει με ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη.