ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο την ελληνική σημαία.

Συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη χρήση υδάτων του ποταμού Άρδα

Η συμφωνία για την αξιοποίηση των υδάτων του ποταμού Άρδα ολοκληρώθηκε ύστερα από συζητήσεις ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο κρατών.

Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Βουλγαρίας, σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τη χρήση των υδάτων του ποταμού Άρδα.

Συγκεκριμένα οι υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Georg Georgiev υπέγραψαν χθες, Παρασκευή 2 Μαΐου, Κοινή Δήλωση με την οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «εξασφαλίζεται η παροχή από τη Βουλγαρία ικανής ποσότητας ύδατος για περίοδο 5 ετών, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του αρδευτικού συστήματος και της αγροτικής παραγωγής στην ακριτική περιοχή του Έβρου, μετά τη λήξη της σχετικής εξηκονταετούς διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδος-Βουλγαρίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέστος ποταμός Θράκη
ΔΙΕΘΝΗ

Δράμα: Συνεργασίες για αξιοποίηση και διαχείριση του Νέστου ποταμού

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, συνέδριο για τον ποταμό Νέστο τόνισε την ανάγκη υποδομών για συγκράτηση νερού, την προστασία του οικοσυστήματος και τη συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας ενόψει κλιματικής αλλαγής και λειψυδρίας.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ερώτηση στην Κομισιόν για μαζική ξήρανση δασών ελάτης στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωση για την ενεργοποίηση του Copernicus EMS, τη χρήση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την πρόοδο των εθνικών σχεδίων πρόληψης, με στόχο την αντιμετώπιση της μαζικής ξήρανσης δασών ελάτης στην Ελλάδα.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ελλήνων και Βούλγαρων υπουργών για προστασία παιδιών

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχαν οι υπουργοί Εργασίας Βουλγαρίας και Κοινωνικής Συνοχής Ελλάδας, συζητώντας για κοινή πρωτοβουλία προστασίας παιδιών στα social media, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σταύρος Παπασταύρου πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου

Ο Στ. Παπασταύρου συνάντησε στη Νέα Υόρκη τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Μίλησε σε στρογγυλό τραπέζι για συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας και συμμετείχε σε συζήτηση για ΕΕ-Περσικό Κόλπο.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ESG

Η Ολυμπία Οδός ενισχύει τις περιβαλλοντικές δράσεις της

Η Ολυμπία Οδός συμμετείχε στην Ημέρα Περιβάλλοντος του Ομίλου VINCI, εστιάζοντας στην αποκατάσταση των καμένων περιοχών σε Πάτρα και Κάτω Αχαΐα και στην επιλογή φυτεύσεων ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή.