ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φωτο: Shutterstock

Η σημασία της δημιουργίας του Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο

Tο Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο αποτελεί «μια πρωτοβουλία του ελληνικού προξενείου και των Ελλήνων επιχειρηματιών της περιοχής.

Στη σημασία τόσο της λειτουργίας του Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο όσο και της μεγάλης ευκαιρίας που δόθηκε στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο ταξίδι στη «Μέκκα της τεχνολογίας» και σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου επαφών, σχεδιασμών και προετοιμασίας, αναδεικνύει με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Το Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο, του οποίου τα εγkαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του κ. Φραγκογιάννη, αποτελεί «μια πρωτοβουλία του ελληνικού προξενείου και των Ελλήνων επιχειρηματιών της περιοχής» εξηγεί ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνοντας ότι «ο φορέας αυτός φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο σύνδεσης  της ελληνικής κοινότητας των νεοφυών επιχειρήσεων με τα χρηματοδοτικά κεφάλαια του Palo Alto και του Σαν Φρανσίσκο».

Στο επταήμερο ταξίδι, με τη συμμετοχή 6 ελληνικών startup που αποτέλεσαν την πρώτη αποστολή από την Ελλάδα η οποία ξεκινά τις επαφές της στη «Μέκκα της τεχνολογίας», όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, έγιναν «πολλές επαφές και επισκέψεις σε εταιρείες τεχνολογίας που έχουν επενδύσει ήδη στη χώρα μας, αλλά και σε επενδυτικά fund που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις». 

«Προσπαθήσαμε με την επίσκεψή μας» εξηγεί ο κ. Φραγκογιάννης «να δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία στις εταιρείες που συνόδευσαν την αποστολή, να βρεθούν στην καρδιά της Silicon Valley και να ζήσουν τον παλμό της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, εκεί όπου η αγορά επιβραβεύει τις εύρωστες ιδέες. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε παρουσιάσεις από επιτυχημένα μοντέλα startuppers που ξεκίνησαν με την βοήθεια Venture Capitals το ταξίδι από την ιδέα, στην υλοποίηση, την κλιμάκωση, την χρηματοδότηση και την τελική κατάληξη τους σε Unicorns. Συναντήσαμε ελληνικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στην Silicon Valley και διεκδικούν με τις τεχνολογίες τους το δικό τους κομμάτι στην επιτυχία και επισκεφτήκαμε τα κορυφαία πανεπιστήμια του Berkeley, του Stanford και του University of San Francisco».

Ως προς το τι αποκόμισαν από την αποστολή αυτή στο Σαν Φρανσίσκο ο υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «αποτελεί για εμάς την έναρξη ενός νέου κύκλου επαφών, σχεδιασμών και προετοιμασίας. Το ίδιο εκτιμώ συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις που μας συνόδεψαν». Και προσθέτει: «Γυρίσαμε πίσω με μια ατζέντα γεμάτη με στοιχεία που θα πρέπει να διερευνήσουμε, αλλά και με στοιχεία που θα πρέπει να τροφοδοτήσουμε την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επανέλθουμε σε διαβουλεύσεις που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και όχι μόνο. Και αναφέρομαι στο δεύτερο σκέλος του ταξιδιού μας που αφορούσε τη διερεύνηση των προθέσεων που υπάρχουν από επιχειρήσεις τεχνολογίας για επενδύσεις στη χώρα μας».  

Τέλος ο κ. Φραγκογιάννης χαρακτηρίζει το κλίμα που βρήκε η ελληνική αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο ως «θετικό» σημειώνοντας παράλληλα ότι «το να προσελκύσεις επενδυτικά κεφάλαια είναι πιο πολύπλοκο από ό,τι φαίνεται, γι' αυτό σε αυτή την κυβέρνηση έχουμε μάθει να ανακοινώνουμε πράγματα όταν έχουμε παραδοτέα για τα οποία εργαζόμαστε με μεγάλη αφοσίωση και σκληρή δουλειά».

Και καταλήγει: «Η ανοδική πορεία των 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων βέβαια τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια είναι η διαβεβαίωση για τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στην οικονομική διπλωματία». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορόσημο για τα καταστήματα τεχνολογίας οι Black Friday και Cyber Monday

Οι μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πρωτοστατούν στις προωθητικές δράσεις προσφέροντας στους καταναλωτές μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μοναδικές προσφορές και ευέλικτες λύσεις πληρωμής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεραμέως: Στόχος ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αναβάθμιση δεξιοτήτων

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, αλλάζουν πολλές πτυχές που αφορούν στην αγορά εργασίας. Αλλάζουν δεξιότητες που χρειάζονται οι εργαζόμενοι» ανέφερε η υπουργός Εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρά η ψηφιοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας μέσα στο επόμενο έτος

H ψηφιοποίηση του ελληνικού ναυτολογίου, θα πάρει «σάρκα και οστά» έως το τέλος του 2025, αρχές 2026 και θα βοηθήσει πολλαπλά τους διασταυρωτικούς ελέγχους του ΝΑΤ αλλά και τις εκκαθαρίσεις που φτάνουν σήμερα έως τα 6 με 10 χρόνια.