ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
Ο Βασίλης Κικίλιας με κοστούμι χαμογελαστός στη Βουλή των Ελλήνων.

Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει σημαντικά έσοδα

«Καταλαβαίνουμε ότι πλέον συζητάτε για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, αλλά εμείς έχουμε ακόμα τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος. Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει έσοδα και να στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο υπουργός.

Στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφουν αφίξεις και έσοδα, ακόμα και τους φθινοπωρινούς μήνες, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε ο υπουργός, τον Σεπτέμβριο, η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη ήταν αυξημένη κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019, και οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεπέρασαν κατά 14% την προ πανδημίας περίοδο. Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί και τον Οκτώβριο, με το αεροδρόμιο του Ακτίου - το οποίο εξυπηρετεί περιοχές που αποτελούν εναλλακτικούς προορισμούς - να καταγράφει αύξηση πάνω από 76% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα.

«Καταλαβαίνουμε ότι πλέον συζητάτε για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, αλλά εμείς έχουμε ακόμα τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος. Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει έσοδα και να στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη. Παράλληλα, το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους", που είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023, εξακολουθεί να τονώνει τον εγχώριο τουρισμό και να στηρίζει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς. Θα ακολουθήσει δε, άλλη μια κλήρωση για επιπλέον 100.000 κάρτες. Σε αυτό το πλαίσιο στήριξης, όπως τόνισε ο Β. Κικίλιας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ - Επιχειρώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών καταλυμάτων κάτω των 150 κλινών, και θα επεκτείνει το ΕΣΠΑ για ένα επιπλέον έτος.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι του κλάδου που έχει ανάγκη, γιατί η ενεργειακή επιβάρυνση είναι εκεί, και είναι πραγματική» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι προσπάθειες και τα ταξίδια που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων και ψηφιακών νομάδων, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, γεγονός που επιβεβαίωσαν και επαγγελματίες στην Ιεράπετρα Κρήτης, οι οποίοι μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή. «Αυτά είναι αδιαμεσολάβητα έσοδα για την πρωτογενή παραγωγή, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο, τον ξενοδοχειακό κλάδο και την κατασκευή» είπε ο κ. Κικίλιας. Τέλος, ερωτώμενος για το θέμα σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «έχει κινηθεί μια διαδικασία διά της Δικαιοσύνης και οφείλουμε να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η διαδικασία».

    

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στα 600 ευρώ αυξάνεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών

Το επίδομα ανεργίας για ναυτικούς αυξάνεται στα 600 ευρώ, ικανοποιώντας αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και διορθώνοντας πολυετή αδικία σε βάρος τους, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε τους Έλληνες απέναντι στις συνέπειες του πολέμου

Ο Β. Κικίλιας μίλησε στην ΕΡΤnews για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών, τη στοχοποίηση της ναυτιλίας και την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας τις ανησυχίες για την οικονομία.
Πετρελαιοφόρο Κερατσίνι θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα, όλοι οι ναυτικοί καλά

Ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για την επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα είναι καλά και ότι θα γίνουν διαμαρτυρίες σε όλα τα επίπεδα, αν χρειαστεί.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στόχος να μη μετακυλιστεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο X πως προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και πως στόχος είναι να μην αυξηθεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους καταναλωτές, επικαλούμενος τον ΣΕΕΝ.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Υπερηφάνεια για τη συμβολή ελληνικών δυνάμεων στην ασφάλεια Κύπρου

Ο Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία της ελληνικής παρουσίας στην Κύπρο, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου στη ναυτιλία και την οικονομία και υπογράμμισε τη σταθερή στάση Ελλάδας στην άμυνα και στις διεθνείς συνεργασίες για την ασφάλεια.