ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Αντικατάσταση συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιοι κάνουν αίτηση σήμερα

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών, κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών.

Τέθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Ειδικότερα:

  •       21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2
  •       22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4
  •       23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6
  •       24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8
  •       25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών, κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών, με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρική Μακεδονία: Εγκρίθηκε ο σχεδιασμός αποβλήτων, προχωρούν νέες μονάδες

Εγκρίθηκε ο επικαιροποιημένος σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων στην Κεντρική Μακεδονία, ανοίγοντας τον δρόμο για μονάδες ανάκτησης και ανακύκλωσης στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη.
Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΥΠΕΝ-ΟΤΑ για προώθηση ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, επισκέφθηκε τη ΜΕΑ Σκάλας Λακωνίας στις 7 Φεβρουαρίου, μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο στη διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή.
Μανώλης Γραφάκος ομιλία
ESG

Μ. Γραφάκος: Πιο ορθολογική πλέον η διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα προχωρά στην ολοκλήρωση σύγχρονων μονάδων διαχείρισης αποβλήτων, με στόχο έως το 2030 να φτάσει 60% ανακύκλωση και μόνο 10% ταφή. Νέες επενδύσεις, όπως στη Νότιο Αιγαίο, ενισχύουν τα οφέλη για περιβάλλον και οικονομία.
Παιδιά σε σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπασταύρου: Η ανακύκλωση ξεκινά στο σχολείο – Εκπαίδευση με δράση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου επισκέφθηκε το 12ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, ενισχύοντας τη δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» που φέρνει τους μαθητές κοντά στη βιώσιμη ανάπτυξη.