ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Σαντορίνη: Φοροδιαφυγή από 12 τουριστικά σκάφη ανακάλυψε η ΑΑΔΕ

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους.

Δώδεκα στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στην Βλυχάδα της Σαντορίνης, τα οποία πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες κάνοντας τον γύρο του νησιού σε ξένους τουρίστες, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια για μία διαδρομή, συνολικής αξίας, 31.500 ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε άλλα παρόμοια σκάφη.

Σημειώνεται ότι, τα σκάφη αυτά φιλοξενούν από 8 έως και 20 άτομα ανά διαδρομή, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ ανά άτομο. Μόνο στο λιμάνι της Βλυχάδας δραστηριοποιούνται περισσότερα από 130 τέτοια σκάφη και σε όλη την Σαντορίνη πάνω από 250 σκάφη, με ημερήσια είσπραξη τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Απλουστεύσεις στη διαδικασία της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

Η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με ΕΘΕΑΣ και ΓΕΩΤΕΕ, απλοποιεί καθημερινά τις διαδικασίες για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO, διευκολύνοντας την πρόσβαση και τις μαζικές εξουσιοδοτήσεις φορέων.
Έκδοση διαδικτυακού τιμολογίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος της ΑΑΔΕ τα τιμολόγια ελληνικών εταιρειών από «φορολογικούς παραδείσους»

Στο επίκεντρο ειδικών ελέγχων της ΑΑΔΕ βρίσκονται οι δαπάνες ελληνικών επιχειρήσεων που προέρχονται από συναλλαγές με εταιρείες που εδρεύουν σε 42 χώρες, οι οποίες έχουν «προνομιακό φορολογικό καθεστώς».
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύκονος: Λουκέτο σε περίπτερο για αποδείξεις άνω των 90.000 ευρώ

Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους στη Μύκονο με ψηφιακά εργαλεία και δεδομένα myDATA. Σε περίπτερο και γνωστό εστιατόριο διαπιστώθηκαν παραβάσεις με πρόστιμα πάνω από 5.000 ευρώ και διήμερη αναστολή λειτουργίας.
Ξύλινο σπίτι σε χέρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλπάζουν οι δωρεές και γονικές παροχές, φρενάρουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Αυξήθηκαν στο πεντάμηνο του έτους δωρεές και γονικές παροχές, ενώ μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Ενισχυμένα στα 246,8 εκατ. τα έσοδα της ΑΑΔΕ από τη φορολογία των μεταβιβάσεων.
Χαρτονομίσματα και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

12 εκατ. ευρώ για 81.000 παιδιά που θα γεννηθούν το 2025-2026 από ΥΠΕΘΟΟ και ΑΑΔΕ

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική καταβολή εφάπαξ ενίσχυσης 150 ευρώ ανά παιδί για δικαιούχους με τέκνα που γεννήθηκαν από 1/1/2025 έως 31/7/2026, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 11,9 εκατ. ευρώ σε 73.542 δικαιούχους.