ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
mitsotakis
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Ανάπλαση παραλιακού μετώπου από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.

«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Το έργο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χλμ, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση καθώς υπάρχουν εμπόδια.

«Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.

Είπε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί σε φάσεις, ότι έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα είχε κεντρικό σχεδιασμό.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.

Επίσης είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας

«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» σημειώνοντας πως πάει εξαιρετικά καλά ενώ είπε ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών.

«Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην πόλη για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Απολογισμός 6μήνου, Ταμείο Ανάκαμψης & νέες εγκρίσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτησε απολογισμό και προγραμματισμό κυβερνητικού έργου για το 2026, πορεία Ταμείου Ανάκαμψης, αγροτικές ενισχύσεις και νομοσχέδια, ενώ όρισε νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και ΝΣΚ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εμπιστοσύνη στα Κέντρα Υγείας – Καλύτερο ΕΣΥ για όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, τονίζοντας πως η αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης βελτιώνει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους πολίτες.