Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» στις 31 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνολικά υπεβλήθησαν 982 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, στον 6ο κύκλο του καθεστώτος ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα», κατατέθηκαν συνολικά 119 αιτήσεις εκ των οποίων 45 αιτήσεις στην γενική διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 9 αιτήσεις στη διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας - Θράκης) και 65 αιτήσεις στις διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των περιφερειών της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 119 επενδυτικών σχεδίων που υπεβλήθησαν είναι της τάξεως των 764.306.705,50 ευρώ.
Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», κατατέθηκαν συνολικά 863 αιτήσεις, εκ των οποίων 102 αιτήσεις στην γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 36 αιτήσεις στη διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας - Θράκης) και 725 αιτήσεις στις διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των περιφερειών της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 863 επενδυτικών σχεδίων που υπεβλήθησαν είναι της τάξεως των 1.327.848.080,13 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης «Μηχανολογικός Εξοπλισμός» είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.
Τέλος, αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι η ταχύτατη υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων, η μείωση των άσκοπων γραφειοκρατικών διαδικασιών και η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, ιδίως τη μικρομεσαία, για νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».