ΓΔ: 1450.92 0.72% Τζίρος: 78.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στις 11/9 το 4ο Southeast Europe Energy Forum 2020 στη Θεσσαλονίκη

Το Forum διοργανώνουν από κοινού το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το think tank Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ). 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με την συμβολή του Atlantic Council  και του US Chamber of Commerce, διοργανώνει την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, στο ξενοδοχείο The ΜET στη Θεσσαλονίκη το 4ο ετήσιο Southeast Europe Energy Forum 2020.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, όπου ο ενεργειακός τομέας και οι πολιτικές που αναπτύσσονται στη ΝΑ Ευρώπη καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις γεωπολιτικές εξελίξεις, και την Ελλάδα να αποτελεί πλέον ενεργειακό κόμβο, ενισχύοντας το ρόλο της στον ευρύτερο ενεργειακό χάρτη, το Southeast Europe Energy Forum 2020, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ολοκληρωμένο, ουσιαστικό και επιδραστικό διάλογο. Στο προσκήνιο αυτού του διαλόγου θα βρεθούν οι σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπεύθυνοι για τη χάραξη στρατηγικής, κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, ακαδημαϊκοί, και ειδικοί διεθνώς.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα αναδειχθούν καίρια, τρέχοντα αλλά και διαχρονικά ζητήματα, που συνδέονται με την ανάπτυξη και διασύνδεση των περιφερειακών αγορών στις στη ΝΑ Ευρώπη ως πεδίο αποδοτικών επενδύσεων, τις πολιτικές εκείνες που επικεντρώνονται στην ασφάλεια του εφοδιασμού και την ανταγωνιστικότητα, καθώς επίσης την αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερους εναλλακτικούς πόρους και διαδρομές των πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα, το νέο ενεργειακό τοπίο στη ΝΑ Ευρώπη και οι απαιτούμενες περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους Υπουργούς Ενέργειας από την Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Σερβία, Κύπρο και ΗΠΑ. Παράλληλα, η προοπτική των ΗΠΑ σε σχέση με τον ενεργειακό της ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη, θα αναδειχθεί στον διάλογο ανάμεσα στους πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία. Επίσης, η Υπεύθυνη της Ενεργειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Cristina Lobillo θα αναφερθεί στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια. Τέλος, ο εκπρόσωπος της International Development Financial Corporation της Αμερικανικής κυβέρνησης θα αναφερθεί στους στόχους του οργανισμού και τις επενδύσεις που προγραμματίζουν σε ενεργειακά και άλλα μεγάλα έργα υποδομής. 
 
Το Southeast Europe Energy Forum 2020 θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, με εκτεταμένη διαδικτυακή συμμετοχή και με περιορισμένη φυσική παρουσία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Southeast Europe Energy Forum 2020: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2020/09/AGENDA-10-SEPT-7-PHOTOS.pdf

Για να δηλώσετε συμμετοχή: https://www.eventora.com/en/Events/2020-southeast-europe-energy-f

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-DEI-Ananeosimes-APE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνω του μέσου κοινοτικού όρου, η παραγωγή ΑΠΕ το Α' εξάμηνο στη χώρα μας

Η φετινή επίδοση κινείται κοντά στα επίπεδα του 2023, όταν οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν στο 58,8% της παραγωγής, παρά το γεγονός ότι εν τω μεταξύ έχουν προστεθεί στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας δεκάδες μεγαβάτ νέων ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Δυναμικά τιμολόγια για χαμηλότερες χρεώσεις ρεύματος

Στις προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής, όπως ανέφερε η υφυπουργός, περιλαμβάνονται ακόμη η ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας όπου έχει τεθεί στόχος για μονάδες ισχύος 5,4 μεγαβάτ ως το 2030.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις 110 εκατ. στην αιολική ενέργεια κατά το α' εξάμηνο του 2024

Η ισχύς των αιολικών πάρκων, όπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ, που ήταν συνδεδεμένα στο δίκτυο κατά το τέλος του Ιουνίου 2024 έφθασε στα 5.326 μεγαβάτ, καθώς στο Α' εξάμηνο του 2024 συνδέθηκαν στο δίκτυο 33 νέες ανεμογεννήτριες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραγωγοί ΑΠΕ: Ποιον δρόμο προτείνουν ως «πράσινο» δρόμο προς την ενέργεια

Οι ίδιοι επισημαίνουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που θα διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς με τελικό στόχο την πλήρη απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος.