ΓΔ: 2666.38 -0.74% Τζίρος: 105.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:38
Διαχείριση κινδύνων επιχειρήσεων
Φωτο: Shutterstock

Σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για άκυρη καταγγελία ασφαλιστηρίου

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή κάλεσε την ασφαλιστική εταιρεία NN να επαναφέρει συμβόλαιο ζωής που καταγγέλθηκε παράνομα, κρίνοντας άκυρη την ακύρωση λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής ασφαλίστρων.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση έγγραφης σύστασης προς την ασφαλιστική εταιρεία NN Ελληνική Μονοπρόσωπη ΑΑΕΖ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σχετικά με «άκυρη καταγγελία ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλίστρων και μη τήρηση των προϋποθέσεων για την έγκυρη ακύρωση της ασφαλιστικής σύμβασης».

Η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι η επίκληση από την ασφαλιστική εταιρεία της «καταργημένης πλέον διάταξης 2Α του ν.2251/1994» για την καταγγελία της ασφαλιστικής σύμβασης λόγω μη έγκαιρης πληρωμής ασφαλίστρων, θεωρείται αβάσιμη.

Σύμφωνα με τη σύσταση, ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί την ασφαλιστική εταιρεία να επαναφέρει το υπ' αριθμ. (...) ασφαλιστήριο συμβόλαιο του κ. (...) και να αναγνωρίσει ότι παραμένει σε ισχύ αδιάλειπτα από την ημερομηνία έναρξης, με όλους τους συμβατικούς όρους που είχαν συμφωνηθεί κατά τη σύναψη. Η καταγγελία κρίνεται ως άκυρη, υπό την προϋπόθεση καταβολής του οφειλόμενου ασφαλίστρου, εφόσον αυτό δεν έχει ήδη εξοφληθεί.

Επιπλέον, η εταιρεία καλείται να γνωστοποιήσει εγγράφως εντός δέκα ημερών αν αποδέχεται τα διαλαμβανόμενα στη σύσταση.

Σε περίπτωση μη αποδοχής, ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, όπως προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του ν.3297/2004.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση και βιντεοσκόπηση 13χρονης σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Μια 13χρονη κατήγγειλε επίθεση από οκτώ ανήλικους σε αθλητικές εγκαταστάσεις στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό, που σχετίζεται με προσωπικές διαφορές, καταγράφηκε σε βίντεο και ερευνάται από την Αστυνομία.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πάνω από 2.000 συγγενείς τζιχαντιστών στα χέρια Κούρδων

Περίπου 2.200 συγγενείς ύποπτων τζιχαντιστών παραμένουν υπό κράτηση σε καταυλισμό στη βορειοανατολική Συρία από Κούρδους, ενώ η παράδοση του ελέγχου στην κεντρική κυβέρνηση καθυστερεί, σύμφωνα με πηγές του AFP.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο για ενέργεια, άμυνα και γεωπολιτική

Στην Αθήνα βρίσκεται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, με έμφαση σε ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια. Θα έχει συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη, καθώς και κοινές δηλώσεις στον Τύπο.