ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κόστος ενέργειας λαμπτήρας
Φώτο: Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, Credit: Shutterstock

Ρεύμα: Μείωση τιμών αύριο, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Η χονδρική τιμή ρεύματος πέφτει αύριο στα 153,87 ευρώ/ΜWh από 211,76 ευρώ σήμερα, μείωση 27%. Ο μέσος όρος Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 160 ευρώ, αυξημένος σε σχέση με τον Αύγουστο και τον περσινό Σεπτέμβριο.

Σημαντική υποχώρηση σημειώνει η χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.

Η τιμή για την αυριανή ημέρα διαμορφώνεται στα 153,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 211,76 ευρώ σήμερα, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 27%.

Η μέση τιμή για τον Σεπτέμβριο έως τώρα κυμαίνεται στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 133,4 ευρώ και τον περσινό Σεπτέμβριο στα 92,77 ευρώ.

Η διακύμανση των τιμών κατά το επόμενο επταήμερο θα καθορίσει τη μέση τιμή του Σεπτεμβρίου, η οποία αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση των τιμών λιανικής από τους προμηθευτές τον επόμενο μήνα.

Η βασική αιτία της αύξησης των τιμών αποδίδεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, που τις προηγούμενες ημέρες ξεπέρασαν τα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σήμερα υποχωρούν στα επίπεδα των 70 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 95 εκατ. ευρώ για την ενεργοβόρο βιομηχανία, πώς θα γίνει η κατανομή

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με 95 εκατ. ευρώ σε τσιμέντο, τρόφιμα, χαρτικά και πλαστικά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Γ.Σ. του ΣΕΒ. Πώς θα κατανεμηθεί η στήριξη και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης-Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη βιομηχανία, πάνω από 100 εκατ. η στήριξη

Στην αποψινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ τα αποκαλυπτήρια των παρεμβάσεων για τη στήριξη της βιομηχανίας για το ενεργειακό κόστος. Πάνω από 100 εκατ. ευρώ το «πακέτο» που θα ανακοινωθεί. Στήριξη σε μικρούς και μεγάλους.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Στήριξη εισοδημάτων με διατήρηση αντοχής της οικονομίας

Ο Άκης Σκέρτσος αναλύει στο «Liberal» πώς ο πόλεμος στον Κόλπο επηρεάζει καθημερινά τους πολίτες μέσω της ενέργειας και των τιμών, με μεγάλες μειώσεις σε πετρέλαιο και LNG να προκαλούν αναταράξεις στη διεθνή αγορά και την ασφάλεια των νοικοκυριών.