ΓΔ: 2545.1 0.20% Τζίρος: 53.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:34
Φωτο: Shutterstock

Τις θέσεις της για την bad bank παρουσιάζει σήμερα η ΤτΕ

Η παρουσίαση για τη σύσταση και τη λειτουργία της bad bank θα περιλαμβάνεται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τις θέσεις της για τη δημιουργία της λεγόμενης κακής τράπεζας (bad bank) η οποία προορίζεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το σχέδιο «Ηρακλής» της κυβέρνησης για την μείωση των «κόκκινων» δανείων, θα παρουσιάσει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αναλυτική παρουσίαση για τη σύσταση και τη λειτουργία της bad bank θα περιλαμβάνεται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας έχει επισημάνει την ανάγκη να λειτουργήσει παράλληλα με το σχέδιο «Ηρακλής» και ένα ακόμη σχήμα, το οποίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΤτΕ φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους και επενδυτικές τράπεζες, προκειμένου να τη συνδράμουν στο έργο της δημιουργίας μίας τέτοιας τράπεζας.

Επιπλέον στην Έκθεση θα περιλαμβάνονται στοιχεία για την εξέλιξη των κόκκινων δανείων και εκτιμήσεις για την περαιτέρω πορεία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και servicers από την ΤτΕ

Πρόστιμα άνω των 2,2 εκατ. ευρώ επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε τράπεζες και servicers το 2025, κυρίως για παραβιάσεις κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος. Η μεγαλύτερη ποινή αφορούσε μία τράπεζα με 1,891 εκατ. ευρώ.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Πώς η αβεβαιότητα επηρεάζει επενδύσεις και εργασία στην Ελλάδα

Νέα μελέτη του ΙΟΒΕ με τη στήριξη της ΤτΕ δείχνει ότι η οικονομική αβεβαιότητα επηρεάζει αρνητικά επενδύσεις και απασχόληση, με έως το 40% της μείωσης της απασχόλησης 2010-2013 να σχετίζεται με την αβεβαιότητα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Στουρνάρας αντιτίθεται στην επιστροφή της 13ης σύνταξης

Ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτήρισε «τρέλα» την επαναφορά της 13ης σύνταξης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τέτοιες παροχές χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Οικονομικό θαύμα η Ελλάδα, χρειάζεται συνέπεια και ανάπτυξη

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας υπερασπίστηκε τη δημοσιονομική πειθαρχία, απέκλεισε παροχές χωρίς αντίκρισμα και χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας «οικονομικό θαύμα».