ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
Η πρόσοψη του κτιρίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα, με εμφανή τη σχετική επιγραφή.

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε 38 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας, τονίζει η Επιτροπή. 

Αιφνίδιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις 38 επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών πραγματοποίησαν στις 23 Ιουνίου, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη συνδρομή Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, και σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου κάθε εκκρεμούς υπόθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου ερευνάται εάν οι υπάρχουν αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές που μπορεί να εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι οι οποίοι ολοκληρώθηκαν, είναι ένα προκαταρκτικό βήμα στη διερεύνηση των υποθέσεων. Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητές ΕΚΠΑ Διαχείρισης Λιμένων επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και για την κλαδική έρευνα στην ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο πανελλήνιας συνεργασίας.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιορισμένος ανταγωνισμός στην αγορά κτηνιατρικών φαρμάκων για αιγοπρόβατα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαρτογράφησε την αγορά κτηνιατρικών φαρμάκων για αιγοπρόβατα, αποκαλύπτοντας υψηλή συγκέντρωση, εξάρτηση από πολυεθνικές και μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Δωδώνης από Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωρά στην έγκριση της εξαγοράς καθώς κρίνει ότι με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης δεν θα αυξηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας οριζόντιων συντονισμένων ή μη αποτελεσμάτων.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτοπλοΐα: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία για υπομνήματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατείνει έως 1η Δεκεμβρίου 2025 την προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων για την ακτοπλοΐα, μετά τη δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου, της πολιτείας και ακαδημαϊκών.