ΓΔ: 2108.35 2.11% Τζίρος: 255.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:43
Ελληνική οικονομία χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Εμπορευματικές συναλλαγές Ελλάδας: Infographics με στατιστικά στοιχεία

Το γράφημα δείχνει πως οι εισαγωγές της Ελλάδας για το 2025 ανήλθαν σε 82,1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Μαρτίου, η συνολική αξία των εμπορευματικών συναλλαγών της Ελλάδος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2025 ανήλθε στα 82.115,7 εκατ. ευρώ. Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε μείωση 4,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024.

Τα στοιχεία αποτυπώνονται σε γράφημα που διατίθεται μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας γραφημάτων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα λήψης των γραφημάτων σε μορφή εικόνας (.jpg) καθώς και σε αρχεία υψηλότερης ανάλυσης (.pdf και .ai), τα οποία προσφέρουν ευελιξία στη διαμόρφωση διαστάσεων, χρωματικής παλέτας και γραμματοσειρών.

Η δυνατότητα αυτή διευκολύνει την ενσωμάτωση των γραφημάτων στο ύφος και την αισθητική έντυπων ή ηλεκτρονικών εκδόσεων, ενισχύοντας την οπτική παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εμπορικό Τμήμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ (τηλ. 2310 244-101, εσωτ. 121 ή στο email sales@ana-mpa.gr). Προεπισκόπηση των γραφημάτων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του πρακτορείου www.amna.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρνητικό πρόσημο στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών τον Ιανουάριο

Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της Ελλάδας εμφάνισε έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, αντί πλεονάσματος πέρυσι. Αιτία η αρνητική πορεία στα εισοδήματα, αν και τα ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν βελτίωση.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευή

Αυξανόμενη είναι η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με ενίσχυση εισαγωγών και εξαγωγών, ιδιαίτερα σε ρυμουλκά και προωθητικά πλοία. Σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και ανακύκλωση πλοίων.
Φορτωμένο εμπορευματοκιβώτιο πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 12,3 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές στο α’ τρίμηνο του 2024

Οι εισαγωγές του Μαρτίου σημείωσαν μείωση και από 7.443,6 εκατ. ευρώ πέρσι ανήλθαν σε 6.694,5 εκατ. ευρώ φέτος, δηλαδή 10,1%. Ως εκ τούτου, το εμπορικό έλλειμμα παρουσίασε οριακή βελτίωση της τάξης του 7%.
λιμάνι με κοντέινερ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη οι εξαγωγές το 2023, δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία

Στα 50,9 δισ. αυξήθηκαν πέρυσι οι εξαγωγές. «Η επιτυχία εξαρτάται άμεσα από την ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στις διεθνείς οικονομικές συνθήκες και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σ. Διαμαντίδης.