ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Ελληνικό αστυνομικό όχημα. Credit: Shutterstock

Επιχείρηση ΕΛΑΣ για εξάρθρωση κυκλώματος απάτης εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΦΚΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ και φοροδιέφευγε μέσω εικονικών εταιρειών. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 22 άτομα, μεταξύ αυτών λογιστές και επιχειρηματίες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Στόχος είναι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ και σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ, μέσω εικονικών εταιρειών και τιμολογίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 22 άτομα, μεταξύ των οποίων λογιστές, επιχειρηματίες και «αχυράνθρωποι», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

65χρονος εισέβαλε στον ΕΦΚΑ Ομονοίας και απείλησε υπαλλήλους με στυλιάρι

Άνδρας 65 ετών εισέβαλε με στυλιάρι στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια, απειλώντας υπαλλήλους. Η αστυνομία τον συνέλαβε και βρέθηκε στην κατοχή του και κουζινομάχαιρο. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη ΦΠΑ τύπου carousel 46,9 εκατ. ευρώ: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα

Τέσσερα άτομα (δύο επιχειρηματίες και δύο λογιστές) ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή σε υπόθεση διασυνοριακής απάτης ΦΠΑ τύπου «carousel» με παράνομο κέρδος 46,9 εκατ. ευρώ και τη μεγαλύτερη δέσμευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός: Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα για εθνικά θέματα και Δικαιοσύνη

Ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Νίκος Ρωμανός, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για θέματα άμυνας, εξοπλισμών και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019, κατηγορώντας πως κινήθηκε για εξυπηρέτηση συμφερόντων και θέτοντας ερωτήματα για μη άσκηση νομικών ενεργειών κατά του Γεωργιάδη.