ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
Το κτίριο της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη, αρμόδιο για φορολογικά θέματα και εξυπηρέτηση πολιτών.

Παράταση έως 30/4 για δηλώσεις και φόρο πλοίων Α’ κατηγορίας

Παρατείνεται έως 30 Απριλίου 2026 η προθεσμία για δηλώσεις και καταβολή πρώτης δόσης του φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας για το 2026, σύμφωνα με νέα απόφαση των αρμοδίων αρχών, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους φορολογούμενους.

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2026 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας (ν. 27/1975) για το φορολογικό έτος 2026, σύμφωνα με Κοινή Απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Κώτσηρα, και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1050/2026).

Η παράταση αποσκοπεί στη διασφάλιση επαρκούς χρόνου για τους υπόχρεους, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη αναπροσαρμογή των συντελεστών φόρου και εισφοράς.

Εφαρμογή της νέας προθεσμίας

Η νέα προθεσμία ισχύει και για δηλώσεις γεγονότων που έλαβαν χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2026 και αφορούν συγκεκριμένα:

• Μεταβίβαση πλοίου που φέρει την ελληνική σημαία
• Ύψωση της ελληνικής σημαίας για πρώτη φορά
• Ανάθεση διαχείρισης πλοίου με ξένη σημαία για πρώτη φορά από την Ελλάδα

Διαδικασία υποβολής

Η υποβολή των δηλώσεων πραγματοποιείται ψηφιακά μέσω της πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία / ναυτιλιακές εταιρείες > Δηλώσεις φόρου πλοίων α' κατηγορίας ν. 27/1975.

Εξυπηρέτηση φορολογουμένων

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, my1521:

• Τηλεφωνικά στο 1521 (χωρίς χρέωση), εργάσιμες ημέρες από 7:00 έως 20:00.
• Ψηφιακά στο my1521 (24/7), επιλέγοντας: Θέματα Πλοίων και Ναυτιλιακών Εταιρειών > Φορολογία Εισοδήματος Πλοίων > Ναυτιλιακές Δηλώσεις & Φορολογία Πλοίων > Δήλωση φόρου πλοίων 1ης κατηγορίας Ν27/1975.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Κατασχέθηκαν 2 τόνοι βουλγαρικών γαλακτοκομικών από την ΑΑΔΕ

Πάνω από δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών από Βουλγαρία μετέφερε παράνομα φορτηγό με ξένες πινακίδες, χωρίς ψυκτικό θάλαμο. Τα προϊόντα κρίθηκαν επικίνδυνα και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα από ΑΑΔΕ και ΕΦΕΤ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση 72 δόσεων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι ωφελούνται

Έως τις 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα myAADE για αίτηση στη νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, με έως 72 δόσεις για χρέη ως το 2023. Παράλληλα «τρέχει» και νέα ρύθμιση για οφειλές στον e-ΕΦΚΑ.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Οι επιτυχίες της παρουσιάζονται σε έκθεση της Κομισιόν

Η ετήσια έκθεση της ΕΕ για τη φορολογία υπογραμμίζει τη μετάβαση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης σε ψηφιακές, στοχευμένες ελεγκτικές πρακτικές μέσω του myDATA, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.