ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο

Άδικα τα μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος

Απουσία πρόβλεψης από την κυβέρνηση για τις εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, οι πωλήσεις των οποίων εξαρτώνται από τους ξένους τουρίστες εντοπίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ενημέρωσε με επιστολές τα συναρμόδια Υπουργεία ότι δυστυχώς δεν προβλέφθηκε η ένταξη στα μέτρα και των εμπορικών επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος, οι πωλήσεις των οποίων εξαρτώνται κατεξοχήν από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Τα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές, θεωρητικά επαναλειτούργησαν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, παρουσιάζουν όμως μηδενικό τζίρο λόγω πραγματικής έλλειψης πελατείας. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι οι όποιοι πελάτες θα εμφανισθούν μετά το άνοιγμα των συνόρων και την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων. Συνεπώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, τα έξοδα θα τρέχουν και τα καταστήματα θα είναι ουσιαστικά κλειστά.

Ο Ε.Σ.Α εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στις αμιγώς τουριστικές περιοχές, θεωρεί δίκαιο και αναγκαίο για την επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, το αίτημα της ένταξης τους στα μέτρα στήριξης που έχουν αποφασιστεί για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, γιατί αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα με σακούλες αγορών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική η συμβολή του εμπορίου στην αύξηση εσόδων από τον τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού στη συνάντηση με τα στελέχη του εμπορικού κόσμου τόνισε ότι η αγορά αποτελεί σημαντικό παράγοντα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, δηλώνοντας ότι η συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας θα είναι συνεχής και αποτελεσματική.
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ενισχύουμε τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο υπ. Τουρισμού ανέπτυξε τη στρατηγική ενίσχυσης του city break, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί φέτος καμπάνια από τέλη Νοεμβρίου μέχρι Φεβρουάριο.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης σε Τσίπρα: Συγκρίνετε την Ελλάδα του 2019 με το σήμερα

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σύγκρινε Ελλάδα και Γαλλία αγνοώντας τη θέση του ως πρώην πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε πως από το 2019 ως το 2026 το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 13% έναντι 6,2% της Γαλλίας.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Ο τουρισμός αντέχει στις διεθνείς προκλήσεις

Ο κρητικός τουρισμός έδειξε ανθεκτικότητα το 2023, με διεθνείς αφίξεις 5,3 εκατ. και αύξηση 6,2%, αλλά τα ξενοδοχεία δεν είδαν αντίστοιχα κέρδη λόγω υψηλού κόστους και εκπτώσεων στις κρατήσεις, σύμφωνα με τον Γ. Σφακιανάκη.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία αερομεταφορών

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε τον EUROCONTROL στις Βρυξέλλες, όπου ενημερώθηκε για την εναέρια κυκλοφορία και τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις στην Ευρώπη.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών για αερομεταφορές στην ΕΕ

Ο Επίτροπος Απ. Τζιτζικώστας τόνισε πως η ασφάλεια των επιβατών είναι προτεραιότητα, μετά τις αναφορές για απειλές βόμβας σε ευρωπαϊκά αεροπλάνα. Παράλληλα, ζήτησε στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών και συνεχής παρακολούθηση.